Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiției, anunț de ultimă oră. Câți deținuți vor fi eliberați din penitenciare, începând de mâine

Ministrul Justiției, anunț de ultimă oră. Câți deținuți vor fi eliberați din penitenciare, începând de mâine

Ministrul Justiției, anunț de ultimă oră. Câți deținuți vor fi eliberați din penitenciare, începând de mâine
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
18 Oct 2017   •   12:30

Primii deţinuţi care vor beneficia de măsuri compensatorii din cauza condiţiilor grele din penitenciare vor ieşi din închisoare chiar mâine, anunţă ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader nu a făcut public numărul acestora, deşi o statistică a fost deja făcută de cei de la penitenciare. Conform legii, pentru fiecare 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare, se consideră executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată.

”La 30 de zile executate în penitenciare, în condiții necorespunzătoare, deținutul are beneficiul unui număr de 6 zile, care se consideră efectiv executate. Dacă el a stat după calendar 60 de zile, vă dau un exemplu, în penitenciar în condiții necorespunzătoare atunci se consideră că a stat efectiv (...) 72 de zile. Deci, mâine se aplică, intră în vigoare. Comisiile din penitenciare sunt pregătite. Au făcut toate calculele pentru a vedea care dintre deținuți beneficiază direct de punerea în libertate și mâine vor fi deținuți, care vor fi puși în libertate prin intrarea în vigoare a respectivei legi. Avem, așadar, o lege care de mâine se aplică”, a spus ministrul Tudorel Toader, la Parlament.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close