Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiției cere demisia șefului ANP, după scandalul cărților publicate din penitenciare

Ministrul Justiției cere demisia șefului ANP, după scandalul cărților publicate din penitenciare

Ministrul Justiției cere demisia șefului ANP, după scandalul cărților publicate din penitenciare
Sursa foto: Foto:just.ro
04 Feb 2016   •   09:29

Ministrul Justiţiei cere demisia șefului Autorităţii Naționale a Penitenciarelor, Cătălin Bejan, în urma scandalului cu reducerea pedepselor pentru cei care au scris cărţi în spatele gratiilor.

”I-am cerut demisia de acum o lună, iar domnia sa mi-a spus că nu înțelege de ce să își dea demisia”, a spus ministrul Raluca Prună, la sosirea la sediul CSM, unde se întâlnește cu magistrații pentru a discuta despre desemnarea unui nou procuror general.

Prună a arătat că a fost finalizată evaluarea şefului ANP, însă aceasta este anuală, iar ea îi poate acorda un calificativ doar pentru un termen scurt.

'Eu am finalizat evaluarea şefului ANP şi despre acest lucru trebuie să spun că accept că am greşit, pentru că m-am grăbit. Evaluarea este o evaluare anuală, iar eu am putut să fac o evaluare parţială a şefului de la ANP, care cuprinde perioada pentru care eu am fost ministru în cursul anului 2015 - deci, o lună şi jumătate. Pot să vă spun că predecesorul meu a considerat că pentru primele 10 luni şi jumătate, deci până la data de 17 noiembrie, activitatea la ANP a fost excepţională', a explicat ea.

Referitor la posibilele explicaţii ale lui Bejan pentru numărul foarte mare de lucrări ştiinţifice elaborate în mandatul său, Raluca Prună a spus că nu face comentarii cu privire la discuţia pe care a avut-o cu acesta.

Executivul a decis miercuri să suspende până la 1 septembrie, anul acesta, aplicarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, a precizat Dan Suciu, miercuri, după ședința de Guvern.

Dan Suciu a precizat că Guvernul a ţinut cont de punctul de vedere al CSM. Astfel, cei care vor mai scrie în perioada de detenție nu vor mai beneficia de scutirea pedepesei cu 30 de zile pentru fiecare carte scrisă.


×
Subiecte în articol: ministrul Justitiei Raluca Prună
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close