Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiției: Deţinutul să execute pedeapsa demn, nu pentru că ne condamnă CEDO

Ministrul Justiției: Deţinutul să execute pedeapsa demn, nu pentru că ne condamnă CEDO

Ministrul Justiției: Deţinutul să execute pedeapsa demn, nu pentru că ne condamnă CEDO
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iun 2016   •   15:01

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat vineri, după întâlnirea cu şefii de penitenciare, că deţinuţii trebuie să-şi execute pedepsele într-un mod demn, iar aceste condiţii trebuie asigurate de statul român nu pentru că există condamnări la CEDO, ci pentru societate în ansamblu.

"Cred că mesajul care s-a transmis este că deţinutul este om, că, sigur, am greşit, mi se dă o pedeapsă, trebuie să o execut, dar trebuie să o execut într-un mod demn şi trebuie să facem asta nu pentru că ne condamnă CEDO, trebuie să facem asta pentru noi ca societate şi având în minte faptul că aceşti concetăţeni se întorc în societate. Au fost foarte multe idei, pot să spun inovatoare, pe care unele penitenciare le-au pus să zicem pe masa discuţiilor", a afirmat Prună, la conferinţa organizată de MJ cu prilejul seminarului "Condiţiile de detenţie din România: provocări, bune practice şi perspective", potrivit Agerpres.

Ea a arătat că a avut o întâlnire cu toţi şefii de penitenciare din ţară iar scopul a fost discutarea problemelor din acest domeniu, subliniind şi faptul că există nenumărate rapoarte şi condamnări la CEDO privind condiţiile de detenţie.

"Sunt rapoarte făcute nu numai de parteneri externi, dar sunt şi rapoarte precum cel făcut de Avocatul Poporului. Deci am avut timp în mandatul meu să şi vizitez penitenciare, să văd că nu toate penitenciarele sunt la fel, că există pe termen scurt soluţii chiar la nivelul sistemului penitenciar şi ne-am spus, împreună cu conducerea ANP, că e bine, cum am zis, să ne aşezăm la aceeaşi masă şi să vedem ce putem face pe termen scurt. (...) Am agreat de principiu, cu conducerea ANP, ca cel târziu pe 15 iunie să dăm publicităţii un acord de principiu ale celor discutate aici. (...) Au fost puse pe masă idei inovatoare, sunt lucruri care se întâmplă în anumite penitenciare şi care pot fi replicate la nivelul sistemului penitenciar din România fără costuri prea mari", a susţinut Raluca Prună.

×
Subiecte în articol: Raluca Prună ministrul Justitiei
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close