Soarta Codruței Kovesi și a lui Augustin Lazăr a fost decisă de ministrul Justiției. Ce urmează

de D.G.    |    29 Mar 2017   •   11:01
Soarta Codruței Kovesi și a lui Augustin Lazăr a fost decisă de ministrul Justiției. Ce urmează

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar urma să prezinte, miercuri, într-o conferinţă de presă, concluziile evaluării activităţii procurorului general Augustin Lazăr şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Anunţul cu privire la prezentarea publică a acestor evaluări a fost făcut luni de Tudorel Toader.

Luni, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a venit la sediul Ministerului Justiţiei pentru o discuţie cu ministrul Toader.

Ulterior, ea a declarat că nu i s-a cerut demisia şi că nu intenţionează să îşi dea demisia.

"Nu mi-a cerut demisia, nu intenţionez să-mi dau demisia, nu am de ce să îmi dau demisia, DNA şi-a făcut treaba. A fost o discuţie despre care nu doresc să dau foarte multe detalii, veţi afla după ce se termină această etapă", a precizat Kovesi.

Întrebată dacă a acţionat corect în ceea ce priveşte instrumentarea dosarul privind OUG 13, Kovesi a răspuns: "Întotdeauna am acţionat corect".

Pe 12 martie, ministrul Justiţiei anunţa că va face o evaluare a activităţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a DNA.

"Prin intermediul colegilor mei de la Ministerul Justiţiei, voi face o fundamentare, o evaluare a activităţilor desfăşurate de Ministerul Public pe de o parte, de DNA, pe de altă parte. Şi atunci, evaluarea va avea două componente: pe de o parte, cea profesională, pe cauze, pe de altă parte, cea managerială, privind instituţiile pe care domniile lor le conduc. După ce am discuţia cu dânşii şi voi face această evaluare pe două direcţii, voi stabili măsurile pe care le voi lua şi voi comunica presei hotărârea pe care o voi lua", spunea atunci Tudorel Toader.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close