Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiției: „Mi-am făcut datoria pe legile justiției”

Ministrul Justiției: „Mi-am făcut datoria pe legile justiției”

Ministrul Justiției: „Mi-am făcut datoria pe legile justiției”
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Noi 2017   •   09:19

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a comentat declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis pe legile justiției.

„Din discurs putem reține și două lucruri bune: faptul că dacă a pierdut încrederea înseamnă că a avut-o, iar în al doilea rând, criticile sale au vizat procedura, pe fond spunând că soluțiile sunt și soluții corecte, necesare, firești. Mă refer la procedură, normele de tehnică legislativă sunt de ordine publică. Normele de tehnică legislativă trebuiesc respectate ad-literam. Potrivit Legii 24, ministerele, ca să vorbim în speţa noastră, pot demara procedurile de elaborare a unui proiect de lege, ceea ce s-a petrecut la Ministerul Justiţiei cu toată procedura pe care o cunoaşteţi, dezbaterile în teritoriu şi celelalte.

În momentul în care ministerul finalizează proiectul de lege are două căi de urmat: de a prezenta proiectul de lege în Guvern, îl poate aproba, aproba cu modificări sau respinge”, a declarat ministrul Justiției.

„Ministrul Justiției nu are inițiativă legislativă, dar decide care este calea de urmat (...)Mi-am făcut datoria pe legile justiției”, a mai spus Tudorel Toader.

"Proiectul de lege nu se adoptă de Guvern printr-un act normativ producător de efecte juridice, hotărâre de Guvern, pentru că ar însemna că Guvernul ar fi legiferat. Guvernul îşi asumă acel proiect de lege şi îl trimite în Parlament. Acum, dacă premierul şi-ar fi asumat respectivul proiect de lege, cred că potrivit este să îl întrebaţi pe domnia sa. Cu siguranţă am vorbit cu dânsul, cunoştea principalele elemente din draftul de proiect şi cunoştea şi cerinţa avizului către Comisia de la Veneţia", a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei, întrebat de jurnalişti dacă premierul Mihai Tudose şi-ar fi putut asuma proiectul prin hotărâre de Guvern.

Citiți și: „Klaus Iohannis, declarație de presă: „Marea revoluție fiscală a Guvernului aduce trei lei în plus la salariu”

.

 

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close