Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiției: În niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească salariul

Ministrul Justiției: În niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească salariul

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat luni că pensia nu poate depăşi cuantumul unui salariu în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase.

Ministrul Justiției: În niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească salariul
de Mia Lungu    |    19 Apr 2021   •   15:45

Declaraţiile au fost făcute într-o scurtă conferință de presă, susținută după întâlnirea cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi reprezentanţi ai sistemului judiciar pe tema pensiilor magistraţilor.

"Salut deschiderea reprezentanţilor sistemului judiciar de a participa la această discuţie. Au fost chestiuni concrete pe care le-am abordat. Sunt recunoscute anumite probleme care există în legislaţie şi care trebuie, aş pune eu, grabnic corectate.

În cadrul acestei formule, într-un dialog absolut normal între Guvernul României, între ministerele care au legătură cu acest subiect şi sistemul judiciar putem găsi aceste soluţii. Conturăm principiile (...), în primul rând corectăm aceste situaţii. Recunoaştem faptul că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească cuantumul salariului", a declarat Stelian Ion la Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei a precizat că se doreşte stimularea rămânerii în profesie a magistraţilor, pentru că există "o mare problemă pe partea de personal".

×
Subiecte în articol: Stelian Ion salariu Raluca Turcan
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close