Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiției, replică tăioasă după criticile Departamentului de Stat al SUA: „Departamentul se exprimă cum și cât i se permite”

Ministrul Justiției, replică tăioasă după criticile Departamentului de Stat al SUA: „Departamentul se exprimă cum și cât i se permite”

Ministrul Justiției, replică tăioasă după criticile Departamentului de Stat al SUA: „Departamentul se exprimă cum și cât i se permite”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    28 Noi 2017   •   11:40

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat la comunicatul dat publicității luni de Departamentul de Stat al SUA, în care se cere renunțarea la modificarea legilor justiției, procedură aflată în desfășurare în Parlament.

„Departamentul de Stat al SUA se exprimă cum și cât i se permite”, a spus ministrul Justiției.

„Am citit și eu comunicatul și găsesc două direcții de exprimare: în prima parte se exprimă îngrijorarea privind modificările din legile justiției, care ar putea slăbi independența judiciară a României. Aici, comunicatul se referă la pachetul de legi(...). A doua ipoteză, de data aceasta în lectura mea, nu se mai referă la tot pachetul de legi, ci se referă doar la anumite propuneri legislative de natură să slăbească statul de drept, să pună în pericol lupta anticorupție. În lectura pe care am dat-o eu, prima parte se referă la tot pachetul de legi, iar a doua parte la anumite propuneri”, a spus Tudorel Toader.

Toader a mai spus că „Parlamentul nu poate fi împiedicat să legifereze”.

Citiți și:

Mesaj ferm al Departamentului de Stat al SUA: Parlamentul României să respingă legile justiției care slăbesc lupta împotriva corupției

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close