Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiției: Voi desecretiza arhiva SIPA

Ministrul Justiției: Voi desecretiza arhiva SIPA

Ministrul Justiției: Voi desecretiza arhiva SIPA
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    17 Mai 2017   •   08:45

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri că va desecretiza arhiva SIPA în cel mai scurt timp.

„Am depăşit stadiul de intenţie şi am luat decizia ca, în cel mai scurt timp, să desecretizăm arhiva SIPA respectând procedurile legale. (...) Decizia este a mea, nu este a directorului. Respectând procedurile legale, în cel mai scurt timp, desecretizez arhiva SIPA”, a declarat Toader, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Tudorel Toader a afirmat luni că nu are cunoştinţă că arhiva SIPA ar fi fost copiată, dar, dacă se va dovedi că este adevărat, cei vinovaţi vor trebui să răspundă.

„Arhiva este în păstrare, în păstrarea autorităţilor şi în momentul prezent este securizată de către Direcţia Penitenciarelor. Nu ştiu informaţia din spaţiul public, înţeleg că a apărut astăzi şi nu îmi permit să o comentez deoarece chiar nu o ştiu. Cu siguranţă, cine a făcut astfel de copii va trebui să răspundă dacă informaţia se dovedeşte a fi adevărată. Personal, n-am vizitat această arhiva, personal n-am cunoştinţă de faptul că s-ar fi copiat, multiplicat, dar vă asigur că, după ce trec aceste zile destul de aglomerate cu proiectele de lege, coduri şi legile justiţiei, mă voi interesa şi voi vedea fizic acea arhivă şi voi vedea parametrii în care se păstrează şi se gestionează”, a declarat Tudorel Toader, întrebat despre informaţiile privind copierea arhivei SIPA.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close