Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Lia Olguța Vasilescu, ultimele informații despre creșterile salariale

Ministrul Lia Olguța Vasilescu, ultimele informații despre creșterile salariale

Ministrul Lia Olguța Vasilescu, ultimele informații despre creșterile salariale
04 Oct 2017   •   21:36

Un fluturaș care a apărut în ultimele zile în cutiile poștale a creat o adevărată furie în rândul angajaților, mai ales a celor din sănătate. Acolo se arată cum stăteau lucrurile în august 2017 și cum vor fi în ianuarie 2018, indicându-se că oamenii ar pierde semnificativ la salariu.

Invitată în emisiune Sinteza Zilei, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a ținut să precizeze că totul este o minciună:

„Nu știu de unde sunt aceste fluturași, o să vedeți o minciună foarte mare, la spor de condiții de muncă este 1%. Noi nu a tăiat niciun spor de la sănătate. Este adevărat anvelopa ajunge la 30%, ea a fost mereu 30%, dar anul acesta a fost 48%, se mărește baza salarială și o să vă dau și niște cifre.
În 2017, am avut pentru cheltuieli de personal la sănătate 14.1 miliarde de lei, anul viitor, se va ajunge la cheltuieli de personal 16,9 miliarde, cheltuieli pe salarii 16,7 miliarde și contribuții care scad pentru stat la 0.2 miliarde”, a declarat ministrul Muncii.

„Astăzi am avut o întâlnire, se vorbește că vor scădea salariile medicilor. Nu este adevărat. Discuțiile pe care le fac cei de la sindicat este că nu se aplică unitar legea salarizării, în sensul că doar medicii și asistentele cresc în martie direct pe grila din 2022 și ar vrea ca acest sistem să se aplice întregului sistem de sănătate”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu, care a explicat și cum cresc salariile medicilor și asistentelor de anul viitor.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close