Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului sare în ajutorul refugiaţilor ucraineni. Apelul făcut de Tanczos Barna către toate instituţiile statului

Ministrul Mediului sare în ajutorul refugiaţilor ucraineni. Apelul făcut de Tanczos Barna către toate instituţiile statului

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a anunțat, miercuri, că a dispus ca toate instituţiile subordonate MMAP să se mobilizeze și să acorde ajutor refugiaţilor ucraineni.

Ministrul Mediului sare în ajutorul refugiaţilor ucraineni. Apelul făcut de Tanczos Barna către toate instituţiile statului
Sursa foto: Tánczos Barna/Facebook
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2022   •   22:38

Ministrul Tanczos Barna face un apel către toate instituţiile statului să vină în ajutorul oamenilor care au fost nevoiţi să părăsească Ucraina şi să se refugieze pe teritoriul ţării noastre.

"Consider că este de importanță majoră ca toate instituțiile statului să vină în ajutorul celor care se refugiază din Ucraina. Aproape 120 de mii de refugiați au intrat în țară de la izbucnirea războiului, dintre ei 18 de mii de copii se află pe teritoriul României, însoțiți doar de mamele lor.

Mulți au traversat granița pe jos și au nevoie de un mijloc de transport pentru a ajunge la centrele de cazare sau pentru a-și continua drumul către vestul Europei. 

De aceea azi dimineață am dispus ca toate instituțiile subordonate MMAP să se mobilizeze și, în funcție de posibilitățile noastre, să acordăm ajutor. În primă fază am întocmit o listă cu mijloacele de transport din dotare și personalul care poate ajuta în transportul refugiaților.

În total 67 autovehicule, dintre care trei microbuze, și 73 șoferi din cadrul Gărzilor forestiere, comisariatelor județene ale Gărzii Naționale de Mediu, agențiilor pentru protecția mediului, direcțiilor silvice și direcţiilor bazinale ale Administraţiei Naţionale "Apele Române" sunt gata să ofere ajutorul necesar. 

Instituțiile subordonate MMAP vor lucra în colaborare cu grupul de lucru înființat la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului pentru coordonarea acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale", a anunţat ministrul, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

?? Consider că este de importanță majoră ca toate instituțiile statului să vină în ajutorul celor care se refugiază din...

Posted by Tánczos Barna on Wednesday, 2 March 2022

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna refugiati ucraineni
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close