Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului: Explorarea gazelor de şist nu va afecta zona turistică de la Marea Neagră

Ministrul Mediului: Explorarea gazelor de şist nu va afecta zona turistică de la Marea Neagră

Ministrul Mediului: Explorarea gazelor de şist nu va afecta zona turistică de la Marea Neagră
Sursa foto: Foto: energy.gov
13 Mai 2013   •   17:51

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, susţine că explorarea gazelor de şist din zona litoralului românesc nu va afecta sub nicio formă comunităţile şi plajele de la Marea Neagră.

"În momentul în care am aprobat prima subfază a explorării în zona litoralului, am discutat că nu vor fi afectate sub nicio formă comunităţile şi plajele. Am discutat clar cu compania ca în momentul în care peste doi ani de zile vor începe partea efectivă de explorare, de montare a unei sonde identice cu cele care există pe teritoriul României, aceasta să fie la o distanţă astfel încât zona turistică să nu fie afectată, zona comunităţilor locale să nu fie afectată sub nicio formă, din punct de vedere al cetăţenilor, mediului, sănătăţii, liniştii lor", a spus Rovana Plumb, citată de Mediafax.

Ministrul a precizat că, dacă prospecţiunile care vor începe din toamna acestui an pe litoral vor demonstra că se poate începe o eventuală explorare, prin montarea unei sonde, atunci această explorare nu poate avea loc mai devreme de doi ani.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a mai declarat luni că Guvernul a primit spirjinul politic al parlamentarilor USL pentru strategia de exploatare a gazelor de şist.

Victor Ponta a declarat, luni, că deocamdată se pune doar problema explorării gazelor de şist. Premierul a precizat că decizia de a folosi aceste resurse va fi luată peste cinci ani.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close