Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului: Pădurea Trivale va deveni rezervaţie naturală

Ministrul Mediului: Pădurea Trivale va deveni rezervaţie naturală

Ministrul Mediului: Pădurea Trivale va deveni rezervaţie naturală
Sursa foto: Foto: www.flickr.com
05 Dec 2012   •   11:28

Pădurea Trivale va fi desemnată rezervaţie naturală de tip forestier, a anunţat Rovana Plumb. Ministrul Mediului a mai precizat că propunerea va fi săptămâna viitoare pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului şi Pădurilor la ceremonia de decernare a premiului "Primăria Verde - pentru iniţierea unui proiect".

"Am ceva să vă anunţ, ceva legat de sufletul dumneavoastră, şi anume că Pădurea Trivale va fi desemnată rezervaţie naturală de tip forestier, chiar săptămâna viitoare, la şedinţa de Guvern va fi pe ordinea de zi", a spus Rovana Plumb, citată într-un comunicat de presă al Ministerului Mediului.

Ministrul Rovana Plumb a mai precizat că se bucură de faptul că astfel de proiecte verzi sunt dezvoltate, iar autorităţile locale preiau iniţiative de a respecta natura, dar şi de a utiliza fondurile europene în interesul cetăţenilor.

"Sunt mulţumită când văd banii europeni puşi la lucru într-un mod util. Extinderea suprafeţei de spaţiu verde într-un oraş precum Piteşti era un gest necesar".

Ministrul Mediului a mai anunţat că va propune Guvernului ca în noul Program de Guvernare să fie prevăzută reţeaua "Oraşul Verde", similar reţelei Natura 2000, informează Mediafax.



 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close