Ministrul Mediului, recomandare-şoc pentru bucureşteni: Trebuie să folosească măști de protecție din cauza poluării care a atins cote alarmante

07 Ian 2020   •   08:27
Ministrul Mediului, recomandare-şoc pentru bucureşteni: Trebuie să folosească măști de protecție din cauza poluării care a atins cote alarmante

Ministrul Mediului are o recomandare-şoc pentru bucureşteni: să folosească măşti de protecţie din cauza poluării care a atins cote alarmante.

Declaraţia vine în plin scandal legat de valorile uriaşe de poluare. Senzorii de măsurare a calităţii aerului ar fi înregistrat depăşiri şi de 700 la sută. Vorbim însă de senzori care nu sunt recunoscuţi de Ministerul Mediului. 

Peste doua milioane de bucureșteni resimt zilnic efectele poluării, care sunt foarte grave, potrivit ministrului mediului. 

Senzorii amplasaţi de reprezentanții unei organizații de mediu în mai multe zone din Bucureşti au înregistrat depăşiri şi de 700 la sută la poluarea cu praf. 

Valorile respective nu au fost însă confirmate de Ministerul Mediului care are alti senzori instalați în București. Totuși, și aceștia au înregistrat valori peste limita normală. 

Reprezentanţii ONG-urilor acuza că nu sunt implementate soluţii pentru reducerea poluării. Ministrul mediului a anunţat că primăriile din marile oraşe vor fi verificate dacă iau măsurile cerute de Comisia Europenă pentru reducerea poluării. Şi ameninţă cu amenzi pentru cele care nu s-au conformat.

ExitPOLL
Parteneri
x close