Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului: Sunt un om al faptelor şi îmi doresc să stopez urgent defrişările ilegale din România

Ministrul Mediului: Sunt un om al faptelor şi îmi doresc să stopez urgent defrişările ilegale din România

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, afirmă că intenţionează să stopeze urgent defrişările ilegale, însă pentru aceasta este nevoie de modificări ale cadrului legislativ, de reoperaţionalizarea SUMAL şi de restructurarea unor instituţii.

Ministrul Mediului: Sunt un om al faptelor şi îmi doresc să stopez urgent defrişările ilegale din România
Sursa foto: foto- Facebook/ Costel Alexe
15 Dec 2019   •   12:01

"Sunt omul faptelor şi, asemenea majorităţii românilor, îmi doresc să stopez urgent defrişările ilegale din România. Pentru asta este nevoie de modificări punctuale ale cadrului legislativ, de reoperaţionalizarea SUMAL, de restructurarea unor instituţii care fie au fost golite de atribuţii, fie au fost atinse de interesele unor băieţi deştepţi, de o infuzie de oameni de bună credinţă în funcţiile de control şi implementare", a scris, duminică, pe pagina sa de Facebook, ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, timp de trei ani, Sistemul Naţional Integrat de Urmărire a Trasabilităţii Materialelor Lemnoase - SUMAL, "principala armă a statului", a fost sabotat de către guvernarea PSD.

"A fost efectiv blocat. Era un operator privat care l-a dezvoltat, l-au dus la STS, l-au subfinanţat, au scos hărţile satelitare care îţi dădeau alerta privind tăierile, pe care ulterior Gărzile Forestiere trebuiau să verifice dacă sunt legale sau ilegale, Inspectorul Pădurii nu a mai funcţionat, nu au mai finanţat absolut niciun studiu în ceea ce priveşte tot ceea ce înseamnă dezvoltarea politicilor silvice din România. În 2018 au modificat ordinul de înfiinţare a gărzilor forestiere şi le-au tăiat atribuţiile de control, astfel că dacă pe dumneavoastră vă prinde sub o formă sau alta cu un camion de lemn aproape că plecaţi cu el acasă, nu vi-l confiscă nimeni. Atât de mult au ştirbit atribuţiile pe care le aveau gărzile forestiere", a mai scris Alexe.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ministrul Mediului costel alexe
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close