Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului: Va fi o nouă formulă de calcul a taxei de mediu

Ministrul Mediului: Va fi o nouă formulă de calcul a taxei de mediu

Ministrul Mediului: Va fi o nouă formulă de calcul a taxei de mediu
31 Iul 2018   •   09:56

Veste alarmantă: omenirea va epuiza resursele planetei pe anul acesta încă din luna august. Începând de luna viitoare vom trăi din resursele pe anul viitor, anunţă ONG-ul Global Footprint Network. Este vorba despre resursele de apă, sol fertil şi lemn pe care ni le poate furniza Terra pe parcursul unui an, şi pe care le consumăm în fiecare an din ce în ce mai repede. Specialiştii pun fenomenul pe seama consumului excesiv, dar şi al risipei: o treime din alimentele produse ajung la gunoi. Soluţiile pentru a limita această tendinţă includ dezvoltarea energiei ecologice şi limitarea expansiunii demografiece. Graţiela Gavrilescu a intervenit în direct la Antena 3, unde a vorbit despre fenomenul îngrijorător.

Ministrul Mediului a vorbit la Antena 3 despre o mai mare strictețe privind colectarea selectivă a deșeurilor și despre măsurile privind combaterea poluării, anunțând că se lucrează la o nouă formulă de calcul pentru o taxă de mediu la înmatricularea mașinilor.

”Vom scoate o formulă astfel încât noțiunea de poluatorul plătește să fie adevărată. Sper să fie gata până la sfârșitul anului, iar acesta să fie un termen destul de înțelept” a precizat Grațiela Gavrilescu.

Viceprim-ministrul Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministru al Mediului, prezintă marţi bilanţul de activitate pentru prima jumătate a anului 2018. 

Evenimentul are loc la sediul Ministerului Mediului.

×
Subiecte în articol: gratiela gavrilescu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close