Antena 3 CNN Actualitate Vârful episodului de vreme extremă în România, în această seară. Ministrul Mediului: ”Trebuie să fim pregătiți”

Vârful episodului de vreme extremă în România, în această seară. Ministrul Mediului: ”Trebuie să fim pregătiți”

Este alertă în România. Vârful episodului de vreme extremă va avea loc în această seară. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, trage un semnal de alarmă și îi roagă pe români să fie precauți.

Vârful episodului de vreme extremă în România, în această seară. Ministrul Mediului: ”Trebuie să fim pregătiți”
de Andreea Ştefan    |    29 Mai 2022   •   17:31

A fost o ședință de urgență la Ministerul Mediului cu privire la fenomenele extreme din România.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a fost cel care a anunțat, în urmă cu scurt timp, că vârful episodului de vreme extremă din România va avea loc în această seară.

O ședință extraordinară a Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență a fost convocată și toate echipajele de intervenție ale Administrației Naționale Apele Române au fost plasate în alertă, în colaborare cu echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

”Vârful acestei perioade de vreme rea, a acestor furtuni, acestor vijelii și cantitățile de apă vor fi semnificative în anumite regiuni. Cele mai afectate regiuni sunt județele Gorj, Hunedoara, Vâlcea și Sibiu.

În această noapte, pe anumiți afluenți ai Râului Jiu și Râului Olt, poate exista chiar un cod roșu de avertizare. De aceea, noi am informat și în județele respective, am cerut precauție maximă.

Am văzut și ieri ce se poate întâmpla în anumite orașe dacă vremea rea dărâmă copaci și sunt afectate anumte infrastructuri și am cerut vigilență maximă, pregătire maximă pentru a preveni orice catastrofă în anumite zone.

Putem fi martorii unor inundații, scurgerile de pe versant pot fi extrem de periculoase în anumite regiuni limitate, dar și vijelia și furtunile pot genera foarte multe probleme. De aceea, trebuie să fim precauți, trebuie să fim pregătiți.

(...) Vom emite, cu siguranță, în cazul în care prognozele arată astfel de evenimente potențiale, vom emite pentru acele zone limitate Cod roșu de furtună sau Cod roșu de inundații”, a declarat ministrul Mediului la Antena 3.

Acesta a transmis apoi și un mesaj populației, în care îndeamnă la precauție.

”Mai ales în aceste perioade trebuie să fim atenți la aceste avertizări, trebuie să luăm în serios Codul portocaliu care s-a emis pentru că poate avea efecte imediate în anumite județe.

Autoritățile locale vor fi pregătite. Populația, mai ales în cele patru județe menționate, trebuie să fie atentă și dacă există comunicare de la autoritățile locale, să o ia în serios. Putem salva astfel bunuri și vieți omenești”, a transmis Tanczos Barna la Antena 3.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close