Antena 3 Actualitate Ministrul Muncii, anunț despre pensii și salarii: ”Este o muncă susţinută, dar diferenţele de bani sunt deosebit de consistente”

Ministrul Muncii, anunț despre pensii și salarii: ”Este o muncă susţinută, dar diferenţele de bani sunt deosebit de consistente”

13 Mai 2019   •   20:38
Ministrul Muncii, anunț despre pensii și salarii: ”Este o muncă susţinută, dar diferenţele de bani sunt deosebit de consistente”

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat într-o conferință de presă, luni, informații cu privire la recalcularea pensiilor, dar și informații cu privire la salariul mediu din România.

„Până la 30 septembrie 2019 vor fi calculate şi achitate diferenţele de bani pentru pensionarii din grupele 1 şi 2 de muncă, iar acestea sunt consistente, de 8 -10 şi chiar de 12 milioane de lei vechi pe pensionar pe lună, a declarat, luni seara, ministrul Muncii, Marius Budăi, la Palatul Victoria. 

"La nivel de Casă Naţională de Pensii Publice suntem în această recalculare şi vreau să vă spun că datele de astăzi sunt următoarele: decizii deja recalculate şi trimise acasă pensionarilor, 46.476 de decizii, decizii puse în plată, 38.126 de decizii. Vreau să fac menţiunea că până la 30 septembrie 2019 vor fi calculate şi practic achitate diferenţele pentru toate aceste persoane. Este o muncă susţinută, dar diferenţele de bani sunt deosebit de consistente, 8-10 chiar 12 milioane de lei vechi pentru fiecare pensionar pe fiecare lună", a precizat Budăi. 

De asemenea, Budăi a precizat că pentru prima oară în România câştigul salarial nominal mediu net depăşeşte 3.000 de lei. 

"Câştigul salarial mediu nominal net depăşeşte pentru prima oară în România 3.000 de lei şi anume 3.075 de lei, în creştere cu 142 de lei faţă de luna precedentă, adică 4,8%. Sunt datele prezentate de INS", a mai spus Budăi. 

În luna aprilie a acestui an, ministrul Muncii arăta că vor fi emise aproximativ 100.000 de decizii pentru pensionarii care au lucrat în grupa 1 şi a 2-a de muncă şi cărora la momentul ieşirii la pensie nu le-a fost fost luat în calcul stagiul de cotizare suplimentar. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close