Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii: Cumulul pensiei cu salariul de la stat va fi permis din nou din 2011

Ministrul Muncii: Cumulul pensiei cu salariul de la stat va fi permis din nou din 2011

Ministrul Muncii: Cumulul pensiei cu salariul de la stat va fi permis din nou din 2011
Sursa foto: pensii
25 Feb 2010   •   09:07

Interdicţia privind cumulul pensiei cu salariul ar putea fi ridicată anul viitor. Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, spune că pensionarii vor putea să lucreze din nou la stat fără să le fie afectate veniturile, din 2011.

Angajaţii de la stat ar putea cumula din nou pensia cu salariul, după ce trece criza economică.

Restricţia a fost impusă de Guvern în speranţa realizării unor economii la bugetul de stat. Executivul estima că va economisi 60 milioane de lei în 2009 şi 65 milioane în 2010 prin interzicerea cumulului pensiei cu salariul pentru bugetarii care câştigă mai mult decat salariul mediu pe economie.

Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii va fi dezbătut în procedură de urgenţă. Ministrul Mihai Şeitan a prezentat deja senatorilor din Comisia de Muncă prevederile proiectului normativ.


Noua lege prevede recalcularea pensiilor speciale din armată, poliţie, servicii secrete, egalizarea vârstei de pensionare pentru femei şi bărbaţi la 65 de ani, precum şi introducerea obligativităţii privind plata constribuţiilor de asigurări sociale de către cei care lucrează cu contracte de drepturi de autor şi convenţii civile.

Parlamentarii social-democraţii şi cei liberalii nu sunt de acord cu forma actuală a proiectului de lege. Mai vehemenţi, social-democraţii ameninţă cu iniţierea unei moţiuni de cenzură dacă proiectul va fi adoptat în forma prezentată Comisiei de muncă din Senat.


Antena 3

×
Subiecte în articol: pensie salariu angajati pensionari
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close