Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii, despre modificările care au iscat scandal

Ministrul Muncii, despre modificările care au iscat scandal

Ministrul Muncii, despre modificările care au iscat scandal
Sursa foto: Foto: Facebook/PSD Dolj
03 Iul 2017   •   17:31

Lia Olguța Vasilescu a răspuns în emisiunea 100 de minute la întrebările lansate de Dumitru Costin, președintele BNS. Ministrul Muncii a vorbit despre modificările din legea salarizării care au iscat scandal printre liderii de sindicat.

1. În noul program de guvernare nu am găsit combaterea muncii fără forme legale.

„Este deja pe site o modificare la Codul Muncii, am promis că modificăm pe un proiect de lege la parlament. Este un pachet întreg, este și statutul inspectorului de muncă, am discutat cu președintele de la Inspecția Muncii și că trebuie să ne organizăm după modelul francez. I-am spus să rămână la birou cei care trebuie să rămână acolo, în rest toți pe teren”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

2. Despre munca la negru.

„Este o măsură pe care nu o aplică Ministerul Muncii. Legea salarizării trebuie să apară la pachet cu legea muncii, partea cu munca la negru a apărut pe site, codul administrativ, criterii de performanță, probabil că posturile se vor bloca la administrație”.

3. Au dispărut din program zona dedicată tichetelor de formare profesională.

„Se face formarea profesională la fel ca până acum. Au fost eliminate la măsurile la garanția pentru tineri. Nu au dispărut au rămas doar titluri, s-a simplificat, este același lucru, noi am implementat, au trecut deja prin Parlament, mai sunt și alte proiecte europene, trebuie să semnăm, nu le-am scos, dimpotrivă, sunt în program”, a declarat ministrul Muncii.

Lia Olguța Vasilescu a răspuns și la întrebarea lui Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret. Acesta a întrebat ce se va întâmpla cu voucherele de vacanță.

„Este foarte clar că se va da un vocher pe care ei pot să-l folosească până anul viitor, este clar că nu putea fi prevăzut în niciun buget, eu nu puteam să măresc pensiile, dacă în bugetul de stat nu era această prevedere, înainte de rectificarea de la bugetul de stat. O să se facă calcule. Ele sunt disponibile, dar fiecare are valabilitate un an de zile. Vor intra pe legea salarizării unitare”, a răspuns ministrul Muncii. Ea a precizat că de anul viitor voucherele în valoare de 1450 de lei vor dispărea și se vor da bani.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close