Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii din Germania și-a anulat vizita în România, înainte de a pleca spre aeroport. De ce l-a lăsat baltă pe Ludovic Orban

Ministrul Muncii din Germania și-a anulat vizita în România, înainte de a pleca spre aeroport. De ce l-a lăsat baltă pe Ludovic Orban

Hubertus Heil, ministrul Muncii din Germania, și-a anulat vizita în România, pe ultima sută de metri, cu câteva minute înainte de a pleca spre aeroport. Oficialul german urma să se întâlnească joi cu premierul Ludovic Orban și omologul său român violeta Alexandru, cu care avea planificată o deplasare la Giurgiu.

Ministrul Muncii din Germania și-a anulat vizita în România, înainte de a pleca spre aeroport. De ce l-a lăsat baltă pe Ludovic Orban
Sursa foto: Hepta
de Maria Teodorescu    |    12 Aug 2020   •   19:34

Guvernul german le-a comunicat omologilor români că ministrul Muncii nu se va ma deplasa în România pentru vizita programată joi. Premierul României, Ludovic Orban, cel care trebuie să să se întâlnească cu Hubertus Heil, a fost lăsat baltă și cel mai probabil va merge singur la Giurgiu.

”Vizita de lucru în România a Ministrului Federal al Muncii și Problemelor Sociale din Germania, domnul Hubertus Heil, programată să aibă loc mâine, 13 august 2020, a fost amânată, în contextul evoluției pandemiei de COVID - 19. Domnul ministru Heil a asigurat-o pe doamna ministru Alexandru, într-o convorbire telefonică prin care a anunțat-o de faptul ca este nevoit să anuleze deplasarea la București, că dorește să vină în România în viitorul apropiat, atunci când va fi posibil.

In cursul zilei de mâine, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, doamna Violeta Alexandru, și Ministrul Federal al Muncii și Problemelor Sociale, domnul Hubertus Heil, vor avea o întrevedere de lucru prin sistem video-conferință.”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Vizita oficialului german urmează să fie reprogramată la o dată care va fi anunțată ulterior.

Ministrul Muncii din Germania și-a anulat vizita în România, înainte de a pleca spre aeroport. Care este motivul

Decizia ministrului vine după ce Germania a extins lista judeţelor cu risc ridicat de răspândire a coronavirusului de pe teritoriul României de la 7, la 17, fiind inclus şi Municipiul Bucureşti. 

17 județe din România, printre care și municipiul București, au fost marcate ca zone de risc de autoritățile Republicii Federale Germania. Este vorba despre Argeș, Bacău, Buzău, Brașov, Brăila, București, Bihor, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Ialomița, Timiș, Vaslui și Vrancea. 

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, preciza MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă.

×
Subiecte în articol: Germania vizita România
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close