Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii explică de unde au apărut pensiile de 2 şi 3 lei

Ministrul Muncii explică de unde au apărut pensiile de 2 şi 3 lei

Ministrul Muncii explică de unde au apărut pensiile de 2 şi 3 lei
16 Oct 2008   •   12:47

"Pensiile foarte mici, de 3 lei, 2 lei sau 20 de lei, sunt de fapt ajutoare sociale, indemnizaţii care au fost acordate inaintea intrării in vigoare a legii 19 şi au fost plătite în continuare", a declarat joi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, în cadrul unei conferinţe de presă. Pensionarii cu venituri mici vor primi ajutoare speciale din partea statului, promite ministrul Muncii. Controversatul caz al mătuşii Ioana, care primeşte doar o indemnizaţie în valoare de trei lei, a fost dat drept exemplu în acest sens de Mariana Câmpeanu.
"Matuşa Ioana va primi un ajutor în valoare de 20 de milioane de lei vechi împreună cu alte persoane din aceeaşi comună care se află într-o situaţie similară", a spus ministrul Muncii. Mariana Câmpeanu a explicat că "foarte multe dintre pensiile de 3 lei reprezintă o pensie suplimentară, inainte de `90 fiind introdus un astfel de sistem prin intermediul căruia, dacă aveai o contribuţie de 5 ani, puteai primi această pensie suplimentară".
"Pentru a face o distincţie foarte clară am dispus să se facă o anchetă în fiecare judet şi să se stabilească cine nu are alte venituri în afara acestor indemnizaţii. Este vorba de mai putin de 1 la sută din pensionari în total fiind 18 mii de persoane", a mai spus ministrul Muncii.
Mariana Câmpeanu a precizat şi faptul că pensiile cu valori extreme vor fi verificate. Cei care au pensii uriaşe au intrat deja în atenţia autorităţilor, inspecţia socială verificând deja situaţia directorului de la autoritatea aeronautică, Florea Geică. "Deja Inspecţia Muncii este acolo în control şi, după informaţiile pe care le am, se află acolo şi Corpul de control al Ministerului Transporturilor. După ce se va termina controlul vom vedea care sunt concluziile", a spus ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Mariana Câmpeanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close