Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii, inspecţie la românii care lucrează în străinătate | Ce nereguli a descoperit Marius Budăi

Ministrul Muncii, inspecţie la românii care lucrează în străinătate | Ce nereguli a descoperit Marius Budăi

Românii care muncesc în alte ţări ar trebui să lucreze pe bază de contract de muncă pentru a le fi respectate drepturile, pentru a beneficia de îngrijiri medicale şi pentru a avea o pensie asigurată. Este semnalul tras de ministrul Muncii, Marius Budăi, după o vizită în Austria.

Ministrul Muncii, inspecţie la românii care lucrează în străinătate | Ce nereguli a descoperit Marius Budăi
Sursa foto: Guvernul României/Facebook
de Georgiana Adam    |    21 Oct 2022   •   16:50

"Încă de la vizita din Germania, am început să mă întâlnesc cu românii care lucrează în statele membre ale Uniunii Europene şi nu numai.

Vor continua aceste vizite. Închei astăzi o vizită în Austria, unde m-am întâlnit cu autoritățile, cu reprezentanţii sindicatelor, cu lucrătorii români din domeniul forestier, dar şi cu româncele îngrijitoare. Am descoperit unele probleme pe care vrem sa le îmbunătățim.

Au fost unele accidente de muncă în domeniul forestier, am stabilit să îmbunătățim instructajul de securitate şi sănătate în muncă, să fie mai des şi atent făcut.

Am descoperit neclarități la îngrijitoare care nu lucrează cu contract de muncă şi care nu vor beneficia de o pensie. Le-am clarificat şi le-am spus că voi veni aici de câte ori este nevoie. Am stabilit un contact direct cu dumnealor, am înfiinţat un post de atașat de muncă şi aici în Austria", a declarat Marius Budăi, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

"Am discutat la Viena și cu secretarul general al Camerei Economice a Austriei, Karlheinz Kopf, despre drepturile lucrătoarelor românce din Austria, care activează în domeniul ingrijirii la domiciliu. Am stabilit să colaborăm îndeaproape, în vederea identificării unor instrumente comune pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă din acest domeniu și pentru găsirea unor soluții de protecție socială pentru cele peste 35.000 de lucrătoare românce din acest domeniu care activează în Austria. Totodată am discutat și despre posibilitatea implicării mediului de afaceri austriac din Romania într-o cooperare activă cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pe tema formării profesionale a tinerilor", a scris ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Am discutat la Viena și cu secretarul general al Camerei Economice a Austriei, Karlheinz Kopf, despre drepturile...

Posted by Marius Constantin Budai on Thursday, 20 October 2022

 

 

 

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close