Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a confirmat: “Toate creșterile prevăzute în programul de guvernare vor fi susținute de buget“

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a confirmat: “Toate creșterile prevăzute în programul de guvernare vor fi susținute de buget“

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a confirmat: “Toate creșterile prevăzute în programul de guvernare vor fi susținute de buget“
Sursa foto: Foto: Facebook
16 Ian 2017   •   15:53

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, că proiectul legii salarizării unitare este în acest moment discutat la nivel interministerial, urmând să aibă loc discuţii şi cu partenerii sociali, astfel încât cel târziu în luna iunie să fie transmis în Parlament pentru aprobare.

"Termenul este trimestrul al doilea al acestui an. Din luna aprilie-mai noi trebuie să o avem deja în curs de finalizare, ca maxim în luna iunie să intrăm cu ea în Parlament", a spus ea, după o şedinţă a Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor.

Ministrul a precizat că au loc în acest moment discuţii între ministere, instituţiile urmând să desemneze câte o persoană pentru a prezenta punctele de vedere. O problemă, potrivit Olguţei Vasilescu, este că unele categorii de bugetari au fost desfiinţate, faţă de proiectul lăsat la Ministerul Muncii, iar aceste lucruri trebuie verificate.

După aceste discuţii vor urma negocieri şi cu partenerii sociali. Ministrul a afirmat că raportul avut în vedere între cel mai mic şi cel mai mare salariu de la stat va fi de 1 la 13.

"Cu certitudine pot să vă spun că toate majorările, toate creșterile pe care le-am prevăzut în programul de guvernare vor fi susținute de buget”, a mai spus ministrul Muncii.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close