Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii explică dacă sunt bani de pensii, alocaţii şi dacă îngheaţă salariile

Ministrul Muncii explică dacă sunt bani de pensii, alocaţii şi dacă îngheaţă salariile

Marius Budăi, ministrul Muncii, a comentat afirmațiile fostului ministrul al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care îl acuză că "se smiorcăie când trebuie să aleagă între pensiile speciale ale clientelei şi pensiile românilor".

Ministrul Muncii explică dacă sunt bani de pensii, alocaţii şi dacă îngheaţă salariile
Sursa foto: Facebook.com
de Claudia Popovici    |    05 Dec 2021   •   19:59

Potrivit fostului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, dacă Guvernul nu dă o Ordonanță în următoarele trei săptămâni, de la 1 ianuarie, mii de foști primari şi șefi de consilii județene vor primi pensii speciale.

„Sunt pensii speciale pentru clientela politică şi evident că dacă le bagi pe astea nu mai ai spaţiu de crescut pensiile celorlalți români", spune fostul ministru USR, Cristian Ghinea.

În replică, ministrul Muncii, Marius Budăi a reamintit de procentul din PIB introdus de Ghinea în PNRR pe care îl numește "artizanul sărăciei pensionarilor din România", şi a explicat ce se va întâmpla, de fapt, de la 1 ianuarie 2022 cu pensiile, salariile şi alocaţiile românilor.

"Eu nu am ce să îi răspund. Dumnealui a dovedit că nu înțelege nimic din sistemul de pensii. Este artizanul sărăciei pensionarilor din România şi chiar nu am ce să-i răspund. Acel procent de 9,4% din PIB impus de Ginea în PNRR nu face altceva decât să-i sărăcească pe pensionarii din România, din moment ce UE are o medie europeană de 13% din PIB. Acest subiect al pensiilor speciale a fost intens uzitat de USR în campaniile electorale. Am avut şi un coleg la PNL, trebuie să recunosc,  care în 30 de zile le desființa.  Ați văzut vreo măsură în timpul când au fost la guvernare şi au avut ministrul Justiției?

Ministrul Muncii explică dacă sunt bani de pensii şi dacă îngheață salariile

Pune în antiteză doua subiecte total diferite pensiile din sistemul public şi pensiile speciale. Eu nu o să intru în acest joc, vreau doar să-i liniștesc pe cetățenii români. Ceea ce am trecut în programul de guvernare se va întâmpla începând cu luna ianuarie indiferent cât încearcă unii sau alți să-i panicheze pe pensionari, încercând să acopere pe ceea dumnealor nu au făcut cât au fost în Guvern.

Mai exact, majorarea valorii punctului de pensie de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei, majorarea indemnizației sociale de la 800 de lei la 1000 de lei, un sprijin pentru cei cu pensii de până în 1.600 de lei pentru a crea un scut în faţa acestui val de scumpiri deja năprasnic, majoararea alocațiilor copiilor, instituirea celei de-a 13 indemnizație pentru persoanele cu dizabilități. Lucrăm pe doua linii una de acte de normative alata de impact altfel încât acestea să fie la timp terminate şi aprobate în Guvern ca să stea bază pentru construcţia bugetului pentru anul 2022", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la emisiunea Descoperiti de la Antena 3. 

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close