Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii: Nu susţin propunerea privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii, nu sunt fonduri

Ministrul Muncii: Nu susţin propunerea privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii, nu sunt fonduri

Ministrul Muncii: Nu susţin propunerea privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii, nu sunt fonduri
Sursa foto: Foto: robinhoodtax.org
de S.T.    |    27 Sep 2013   •   17:34

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat vineri, la Bucharest Forum, că nu susţine propunerea privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii, pentru că nu sunt fonduri, transmite Mediafax.

Ministrul a precizat că Guvernul promovează alte măsuri, printre care şi acordarea unei mese calde copiilor săraci.
   
"Clar nu susţin această propunere, pentru că nu există fonduri. O să merg în Parlament şi o să susţin acest lucru. Am putea să dăm şi mii de lei, dar am spus foarte clar că majorarea alocaţiei cu un leu înseamnă patru milioane de lei noi lunar. Ideea pe care Guvernul o promovează este să ajutăm acei copii care sunt într-adevăr foarte săraci şi sunt şi alte forme decât a da o sumă de bani părinţilor, care nu întotdeauna îi folosesc pentru copii", a declarat Mariana Câmpeanu.
   
Mariana Câmpeanu a mai spus că Guvernul trebuie să dezvolte alocaţia de susţinere a familiilor cu mulţi copii, dar şi activitatea pe care copiii o desfăşoară la şcoală.
   
"Spre exemplu, ar trebui să le oferim o masă caldă, să le oferim posibilitatea de a-şi procura rechizite şcolare, eventual chiar şi îmbrăcăminte pentru copiii foarte săraci. La astfel de măsuri se gândeşte Guvernul. Ele sunt în proces de desfăşurare. Prima a fost să ridicăm nivelul pentru care acordăm această alocaţie de sprijin, de la 300 şi ceva de lei la peste 500, deci eu cred că este o creştere majoră şi intră multe familii care au mulţi copii", a mai spus ministrul.
   
Deputatul Răzvan Ionuţ Tănase i-a trimis, în 9 septembrie, o scrisoare ministrului Muncii, prin care îi semnala că alocaţia de stat pentru copii nu a mai fost actualizată din 2008.
   
Acesta a susţinut că alocaţia de stat pentru copii trebuie majorată "considerabil şi în mod obligatoriu" şi a cerut un punct de vedere ministrului Muncii.
   
În răspunsul trimis de Mariana Câmpeanu se arată că alocaţia de stat pentru copii se acordă în sumă de 200 de lei pentru cei în vârstă de până la doi ani, respectiv trei ani pentru copilul cu handicap, 42 de lei pentru cei care au depăşit doi ani şi 84 de lei pentru copiii cu dizabilitate care au depăşit trei ani.

Câmpeanu a dat asigurări că această problemă reprezintă o preocupare a instituţiei pe care o conduce, precizând însă că nu poate previziona momentul în care valoarea beneficiilor sociale va creşte.
   

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close