Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, despre suspendarea din funcţie: O decizie nedreaptă şi politică

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, despre suspendarea din funcţie: O decizie nedreaptă şi politică

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, despre suspendarea din funcţie: O decizie nedreaptă şi politică
23 Sep 2008   •   13:25

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de revocare din funcţie a Ministrului Muncii, liberalul Paul Păcuraru, după ce acesta a fost pus oficial sub acuzare vineri, demnitarul prezentându-se la DNA pentru a-i fi citit acuzaţiile, după ce Senatul şi-a dat acordul săptămâna trecută pentru începerea urmăririi penale.

În urma declanşării urmăririi penale faţă de un ministru, articolul 109 din Constituţie îi conferă şefului statului, dreptul de a dispune suspendarea acestuia din funcţie. Procedura de cercetare în cazul ministrului fusese suspendată, fiind nevoie de avizul Senatului pentru ca acesta să fie pus sub urmărire penală, întrucât Păcuraru este parlamentar.

În urma unor discuţii cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, Paul Păcuraru a declarat că nu a fost informat oficial că a fost suspendat din funcţie, ci că a aflat de la jurnalişti. El a mai spus pentru Mediafax că, urmare a suspendării din funcţie, nu mai are drept de semnătură şi că, în mod normal, trebuie desemnat un alt membru al Guvernului să coordoneze Ministerul Muncii. "Am avut o discuţie cu premierul Tăriceanu legată efectele deciziei preşedintelui de suspendare a mea din funcţia de ministru al Muncii, precum şi de modalitatea de continuare a programelor derulate la nivelul ministerului", a declarat Păcuraru pentru Mediafax.

De asemenea, într-o conferinţă de presă, Paul Păcuraru a confirmat că a luat "toate măsurile ca activitatea ministerului să nu fie blocată de decizia administraţiei prezidenţiale". El a completat că decizia de suspendare "este nedreaptă şi e o decizie evident politică. Acest dosar este unul politic". "Voi ajuta organele judiciare să clarifice cât mai repede acest subiect, pentru că dorinţa mea este ca suspendarea să fie cât mai scurtă şi să îmi pot relua activitatea în minister", a spus Paul Păcuraru, menţionând că "de prima dată de când a apărut acest subiect m-am dus la premier şi mi-am depus demisia. Primul ministru a refuzat-o şi mi-a cerut să fac în aşa fel încât să îmi duc mandatul până la capăt". Ministrul Muncii este cercetat pentru corupţie, procurorii deţinând înregistrări ale unor convorbiri cu Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj, în care Păcuraru îl roagă pe acesta să intervină pe lângă directorii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi ai complexurilor Turceni şi Rovinari, pentru ca fiul său Mihnea Păcuraru să obţină nişte contracte. "Nu există încă o inculpare a mea, ci suspiciuni ale DNA, cu privire la nişte fapte pe care eu le-aş fi lăsat tacit să se petreacă. "Manipularea grosolană a fost că eu aş fi dat telefoane. Am primit mai multe telefoane prin care mi se cerea să nominalizez pe un post vacant pe un domn din Târgu Jiu. Aceste telefoane nu erau nici ilicite, nici incorecte, nici nu propuneau ceva care să fie deranjant şi nici nu pot fi inculpat că aş fi făcut vreo promisiune. Este nefiresc să vorbim despre proces de intenţie, pentru că eu am fost sunat", a explicat Păcuraru. COMUNICATUL ADMINISTRAŢIEI PREZIDENŢIALE CU PRIVIRE LA SUSPENDAREA MINISTRULUI PAUL PĂCURARU (pdf)



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close