Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii le răspunde angajaților intrați în grevă: "Știm exact nivelul de încărcare pe care îl au colegii noștri"

Ministrul Muncii le răspunde angajaților intrați în grevă: "Știm exact nivelul de încărcare pe care îl au colegii noștri"

Sunt proteste în toate instituţiile Ministerului Muncii, din cauza deficitului de personal, salariilor inechitabile și neplății orelor suplimentare. Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre această situație.

Ministrul Muncii le răspunde angajaților intrați în grevă: "Știm exact nivelul de încărcare pe care îl au colegii noștri"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    22 Noi 2023   •   13:40

"Știm exact nivelul de încărcare pe care îl au colegii noștri și știm diferențele salariale din sistemul public. Va urma o întâlnire în care să identificăm împreună cele mai bune soluții pe care le avem la îndemână pentru salariații noștri.", a spus Simona Bucura Oprescu, la Antena 3 CNN.

"Eu mulțumesc colegilor pentru că protestul pe care l-au inițiat nu a blocat capacitatea administrativă a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și nici nu a perturbat intrarea legii pensiilor publice în Parlament, pentru că atunci am fi riscat să rămânem blocați cu reformele pe care noi le aveam.

Intrăm la modul aplicat pe legea salarizării unitare. Vom face analize, comparații și cifre, așezări, deci coeficienți în cadrul familiilor ocupaționale, pentru a corecta inechitățile și pentru a crea motivarea colegilor noștri, dar și creșterea responsabilității acestora.

Vom face acest lucru corelativ cu punerea în aplicare a măsurilor pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea și vom urmări principiile care să asigure performanța. Îi vom invita pe colegii noștri, inclusiv pe cei care reprezintă sindicatul celor care lucrează în instituțiile Ministerului Muncii, să dialogăm și împreună vom găsi, sigur, printr-o abordare corelată, printr-o abordare coerentă, soluții pe termen scurt, pe termen mediu și pe termen lung.

Este evident că împreună putem să găsim aceste soluții și chiar săptămâna aceasta o să îi invit pe colegi la dialog.", a mai spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close