Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii, răspuns la cererile magistraților: Majorările salariale cu 18% nu sunt oportune

Ministrul Muncii, răspuns la cererile magistraților: Majorările salariale cu 18% nu sunt oportune

Ministrul Muncii, răspuns la cererile magistraților: Majorările salariale cu 18% nu sunt oportune
Sursa foto: Foto: Dragos Pislaru/Facebook
23 Sep 2016   •   14:16

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii sistemului judiciar, că majorarea salariilor cu 18% solicitată pentru salariaţi din justiţie nu este considerată oportună din punct de vedere bugetar.

"În privinţa ridicării tuturor salariilor cu 18% pentru cei 99% dintre oamenii justiţiei care nu au acest lucru - datorită impactului bugetar pe care această măsură îl are, nu este considerată oportună bugetar şi pe responsabilitate fiscală bugetară pentru Guvern", a precizat Pîslaru, citat de Agerpres.

El a adăugat că a cerut "înţelegere" celor din justiţie pe acest subiect.

"Acest Guvern nu are cum să pună la îndeplinire un astfel de lucru şi, evident, le-am cerut înţelegere colegilor din justiţie pe acest lucru. (...) Le-am cerut înţelegere, înţelepciune pentru a nu continua acest conflict. (...) Nu am avut 30 de lei, 50 de lei să dăm pentru anumite categorii care au salariile sub 1.400 de lei şi nu putem, în acest moment, să găsim resursele pentru a face nişte corecţii care sunt mult mai însemnate, pe care le-ar presupune acest 18% pentru 99% din sistemul judiciar", a adăugat ministrul.

Potrivit acestuia, anumite inechităţi privind salarizarea au fost rezolvate sau se încearcă rezolvarea lor.

"Nu este vorba despre o negociere. Ordonanţa 20 nu a fost o ordonanţă de creşteri salariale, a avut cu totul alt scop. Nu era vorba niciun moment de a creşte salarizarea într-un sector sau altul. Grilele pe care le-am dat pentru sănătate şi educaţie erau grile care să aşeze cumva salarizările în acele domenii. Nu au avut ca scop în sine creşterea salarizării, deci nu se pune problema unei negocieri de procente cu sistemul de justiţie în acest moment", a adăugat Pîslaru.

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii dragos pislaru
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close