Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii vine cu vești bune pentru firmele care investesc în zonele cu şomaj peste medie. „Vor primi ajutor de stat”

Ministrul Muncii vine cu vești bune pentru firmele care investesc în zonele cu şomaj peste medie. „Vor primi ajutor de stat”

Ministrul Muncii vine cu vești bune pentru firmele care investesc în zonele cu şomaj peste medie. „Vor primi ajutor de stat”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
24 Mai 2018   •   16:14

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, joi, la Craiova, că în perioada următoare firmele care vor investi în zonele cu o rată a şomajului peste media pe ţară, vor beneficia de ajutor de stat.

"În perioada foarte apropiată va fi anunţat un proiect referitor la facilităţile pentru investitorii în zonele cu şomaj ridicat. Oriunde se investeşte într-o zonă în care şomajul este peste media pe ţară, cum este şi cazul judeţului Dolj, investitorul va primi un ajutor de stat, ceea ce cred eu că este o veste foarte bună", a spus Olguţa Vasilescu. 

Ministrul Muncii a mai spus că dacă până acum câţiva ani România se lăuda cu faptul că are o administraţie care se ocupă de investitori, cu un mediul fiscal prietenos şi cu forţă de muncă ieftină, Guvernul nu doreşte ca forţa de muncă să mai fie ieftină.

"Nu vrem să fie forţă de muncă ieftină. Nu ne mai confruntăm cu problema şomajului, ci ne confruntăm cu o problemă acută a lipsei forţei de muncă, nu şi în judeţul Dolj, dar este o problemă valabilă la nivelul întregii ţări. Tocmai de aceea statul a venit cu mai multe măsuri în acest sens, cum ar fi acordarea salariului minim pe economie pentru orice persoană necalificată care îşi face ucenicia la locul de muncă, dar aşteptările noastre sunt ca peste această sumă şi investitorii să pună o sumă de bani, astfel încât să începem să ne apropiem de media europeană", a spus Vasilescu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close