Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii vrea măsuri speciale pentru reintroducerea femeilor pe piaţa muncii

Ministrul Muncii vrea măsuri speciale pentru reintroducerea femeilor pe piaţa muncii

Ministrul Muncii vrea măsuri speciale pentru reintroducerea femeilor pe piaţa muncii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Mar 2015   •   11:40

Ministrul Muncii vrea ca femeile să reintre pe piaţa muncii după ce aduc pe lume un copil, iar pentru această iniţiativă a pregătit o serie de măsuri care să convingă proaspetele mămici să revină mai repede la serviciu. 

 
Rovana Plumb spune că femeile trebuie să aibă salarii la fel de mari ca ale bărbaţilor, pentru aceeaşi muncă prestată, pentru a le convinge să se reîntoarcă în câmpul muncii.
 
Femeile au avut cel mai mult de suferit în urma măsurilor de austeritate ale guvernului Boc, iar acum trebuie să îşi recâştige rolul în societate, a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb, duminică, la emisiunea Secvenţial, de la Antena 3.
 
Unul dintre primii paşi care trebuie făcuţi în acest sens ar fi reintroducerea mai rapidă pe piaţa muncii a femeilor care au copii. 
 
Pentru ca mamele să nu mai aibă grija copiilor după ce se întorc la serviciu, Guvernul ia în calcul şi  înfiinţarea de noi creşe şi grădiniţe.
 
O parte dintre aceste măsuri au fost incluse în Pactul pentru deminitatea femeii, întocmit de asociaţia femeilor din PSD. Documentul va fi pus în dezbatere publică şi prezentat şi partidelor politice pentru un posibil consens naţional.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close