Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, anunţ oficial pentru elevi: "Masca va fi recomandată, nu va fi impusă"

Alexandru Rafila, anunţ oficial pentru elevi: "Masca va fi recomandată, nu va fi impusă"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri seară, la Antena 3, că în viitorul an şcolar "masca va fi recomandată, nu va fi impusă".

Alexandru Rafila, anunţ oficial pentru elevi: "Masca va fi recomandată, nu va fi impusă"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    24 Aug 2022   •   22:32

Potrivit ministrului, în noul an şcolar nu va fi nevoie de aviz epidemiologic. Alexandru Rafila recomandă totuşi ca cei care merg la şcoală cu mijloacele de transport în comun să poarte mască sanitară.

"Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine şi dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia", a afirmat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, la Antena 3. 
 
Alexandru Rafila a precizat că "masca va fi recomandată, nu va fi impusă” şi nu va fi nevoie de aviz epidemiologic.

Bilanț COVID-19 din 24 august 2022, în România. Scădere importantă a cazurilor noi și a deceselor

Bilanț COVID-19 din 24 august 2022, în România. În ultimele 24 de ore au fost 3.963 de români diagnosticați cu noul coronavirus, iar 29 de persoane au murit, potrivit raportului transmis miercuri de Ministerul Sănătății.

801 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 235 persoane au fost reconfirmate pozitiv.


 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close