Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, despre protestele de la Ministerul Sănătăţii: "Vaccinarea nu este şi nu va fi obligatorie"

Alexandru Rafila, despre protestele de la Ministerul Sănătăţii: "Vaccinarea nu este şi nu va fi obligatorie"

"Mie îmi pare rău că foarte mulți dintre cei care fac diverse afirmații nici măcar nu citesc actul normativ", a spus Alexandru Rafila care a comentat protestele de, astăzi, de la Ministerul Sănătăţii şi a adus clarificări referitoare la actele normative aflate în dezbatere publică.

de Claudia Popovici    |    17 Aug 2023   •   20:29

Sute de oameni au protestat astăzi în faţa Ministerului Sănătăţii, în privința vaccinării obligatorii. La manifestație a participat şi partidul AUR. Mai mult, unul din protestatari s-a urcat pe fațada clădirii, însă după mai multe ore de negocieri jandarmii l-au determinat să coboare în siguranță.

Întrebat despre aceste proteste, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus: 

"Nu am primit o delegație a protestatarilor, pentru că nu avem perioada asta dezbaterea publică acest proiect de hotărâre de Guvern, iar protestatarii protestau susținând punctul de vedere de fapt al Ministerului Sănătății care este foarte clar. Nu încercăm în niciun fel să impunem vaccinarea, ci doar să explicăm, să asigurăm condițiile materiale și profesionale pentru că ea se desfășoare în condiții de siguranță.

Eu înțeleg să existe un protest care să aibă un sens, dar să minți oamenii să vină la un protest, oameni care cu siguranță nu au citit acest proiect de lege și din păcate, unii parlamentari de la AUR, împreună cu președintele lor a făcut acest lucru în mod deliberat. Mi se pare incalificabil și lipsit de orice fel de demnitate și de responsabilitate politică. 

Eu pot avea discuții cu oameni care sunt serioși, care vin cu argumente serioase, nu pot avea discuții cu oameni care spun în permanență neadevăruri, care contestă un act normativ aflat în transparență decizională. Iar astăzi a avut loc dezbaterea publică, ca ulterior să spună (n.r George Simion) că, de fapt,fac referire la un proiect de lege care este în Parlament din 2017 și despre care nu s-a mai discutat nimic în ultimii şase ani.

Adică acest amestec de informații trunchiate și vădit răuvoitoare nu cred că sunt o bază de dialog cu oameni care nu sunt serioși și care nu înțeleg că prezența lor în Parlament înseamnă o responsabilitate inclusiv pentru sănătatea publică, nu împotriva sănătății copiilor și oamenilor din această țară.

Mie îmi pare rău că foarte mulți dintre cei care fac diverse afirmații nici măcar nu citesc actul normativ. Pur și simplu preiau niște sloganuri lansate de unii și de alții, încearcă să le fructifice prin inducerea în eroarea opiniei publice, iar când nu reușesc, ajung la violențe, inclusiv violențe fizice, împotriva jurnaliștilor.

Lucrul ăsta cred că probabil l-a determinat pe dl. Simion să se disocieze de această manifestare, dar vă asigur că nu a fost niciun fel de disociere. Încă din cursul dimineții, mașini cu sigla AUR erau în parcarea de lângă Ministerul Sănătății, așa că ei nu s-au alăturat întâmplător , încă de la ora 9:00 aceste mașini erau prezente în parcare, la lângă Ministerul Sănătății.

E clar că ei au fost organizatorii acestui eveniment împreună cu alții, probabil, dar asta nu înseamnă că nu au responsabilitate în ceea ce privește acest eveniment care pune în pericol sănătatea publică. Minte lumea, ăsta este adevărul.

Trebuie să spunem lucrurilor pe nume și creează un climat de tensiune și instabilitate în societate în detrimentul sănătății publice", a spus ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila la Antena 3 CNN, despre protestele de astăzi de la minister. 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close