Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății, despre cazul femeii care a născut în fața Spitalului Urziceni: ”Este o situație incredibilă. E discriminare pe față”

Ministrul Sănătății, despre cazul femeii care a născut în fața Spitalului Urziceni: ”Este o situație incredibilă. E discriminare pe față”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a reacționat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, la cazul femeii care a născut în fața Spitalului Urziceni, spunând că situația este incredibilă, mai ales că instituția se află în procedură de acreditare a calității serviciilor medicale.

Ministrul Sănătății, despre cazul femeii care a născut în fața Spitalului Urziceni: ”Este o situație incredibilă. E discriminare pe față”
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2023   •   22:00

”Este o situație incredibilă, din punctul meu de vedere și reflectă, în primul rând, că acel spital nu este condus, aici nici nu mai discutăm despre management defectuos. Este evident că în momentul în care este cineva care apelează la serviciile spitalului în compartimentul Primiri Urgențe și acolo nu este nimeni, probabil o persoană care doarme, acela nu e compartiment de Primiri Urgențe, acela este un spațiu unde cineva începe să strige că are nevoie de ajutor și i se răspunde că eventual poate să sune la 112”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

”Nu este deloc în regulă. Știți bine că noi am reacționat încă de ieri și astăzi am continuat să investigăm această situație. Direcția de Sănătate Publică a verificat în cursul zilei de astăzi care este corespondența între structura aprobată a Spitalului și serviciile pe care dânșii spun că le fac și realitatea structurii de personal din această unitate.

Acest spital, culmea, se află în procedură de acreditare a calității serviciilor medicale. Ei au rezolvat mult mai simplu. Nu mai fac servicii medicale și în felul acesta toate lucrurile sunt rezolvate. E incredibil!”, a precizat Alexandru Rafila.

”Este discriminare pe față”

”Eu înclin să cred că poziția acestei mame este cea adevărată, pentru că lucrurile se leagă foarte clar. Din ceea ce știam noi ieri, că a fost îndrumată către Ambulanță și s-a sunat la 112 din incinta acestui spital, e clar că lucrurile s-au întâmplat așa. Și acest refuz, că discut despre un refuz de a acorda o minimă asistență medicală este de neconceput.

În plus, toată această poveste, reacția managementului acestui spital, a primăriei mi se pare total nepotrivită, iar această discriminare care este pe față până la urmă față de o persoană care este dintr-o altă etnie este inacceptabilă”, a mai spus Alexandru Rafila la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close