Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii anunţă noi reduceri de personal

Ministrul Sănătăţii anunţă noi reduceri de personal

Ministrul Sănătăţii anunţă noi reduceri de personal
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    08 Iul 2013   •   18:38

Ministerul Sănătăţii va face noi reduceri de personal, însă destituirile vor avea loc în aparatul central, şi nu în spitale, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la Antena 3.

"Această dispoziţie legală nu se referă la spitale, ci la apartul central al ministerului şi la birocraţia internă a ministerului. Legea prevede că întâi se reduc toate posturile vacante, apoi se fac reduceri de 4%", a declarat ministrul Nicolăescu, luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

În circulara transmisă tuturor direcţiilor de sănătate publică din ţară, se arată că după desfiinţarea posturilor vacante, la numărul de posturi ocupate se va aplica o reducere de 4%.

Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică (DSP) judeţene să prezinte trei variante de reducere a numărului de posturi ocupate prin aplicarea procentelor de 4%, 10% şi 15%, a precizat Nicolăescu.

De asemenea, demnitarul a mai spus că premierul le-a promis că banii economisiţi vor rămâne la minister.

"Nouă ne-a promis premierul că toate economile pe care le vom face vor rămâne la minister. Avem nevoie de bani mai ales pentru transplant", a adăugat Nicolăescu, la Antena 3.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close