Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii aprobă planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi

Ministrul Sănătăţii aprobă planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi

Ministrul Sănătăţii aprobă planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Iul 2016   •   13:44

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.

Activităţile cuprinse în plan sunt următoarele: igienizarea Secţiei de terapie intensivă (ATI), înlocuirea uşilor de acces în ATI şi în saloanele pentru pacienţi cu uşi glisante cu senzori, igienizarea blocurilor operatorii şi a spaţiilor de cazare, dotarea cu echipamente/mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI şi săli de operaţie, angajarea unei firme pentru igienizarea/dezinfectarea aparatelor de climatizare, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Totodată, planul prevede organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog, includerea în schema de personal şi organizarea ulterioară a unui concurs pentru postul de infecţionist care va fi responsabil cu antibioprofilaxia, antibioterapia şi supravegherea rezistenţei la antibiotice, achiziţia unei staţii de clorinare a apei uzate, dar şi instalarea de dispensere pentru dezinfectanţi de mâini la intrarea şi ieşirea din toate saloanele şi spaţiile în care se oferă îngrijiri medicale.

Bugetul estimat pentru aceste activităţi este de 449.310 lei, termenul de îndeplinire - 30 de zile de la virarea fondurilor necesare, proces care a demarat deja la Ministerul Sănătăţii în regim de urgenţă.

Ministrul Vlad Voiculescu a vizitat vineri dimineaţă Spitalul de Arşi şi a avut discuţii cu medicii şi asistentele de acolo.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close