Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii are la dispoziţie mai bine de o lună pentru a răspunde solicitărilor Sanitas

Ministrul Sănătăţii are la dispoziţie mai bine de o lună pentru a răspunde solicitărilor Sanitas

Ministrul Sănătăţii are la dispoziţie mai bine de o lună pentru a răspunde solicitărilor Sanitas
Sursa foto: Ion Bazac
05 Mar 2009   •   18:25

Ministrul Sănătăţii a primit răgaz până pe 15 aprilie pentru a lua o decizie privind solicitările sindicatului Sanitas, care cere majorări salariale, prime şi sporuri suplimentare. În urma discuţiilor purtate joi între cele două părţi, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a dat asigurări că personalul din sistemul sanitar nu va fi disponibilizat şi că drepturile salariale se vor primi integral.

Potrivit lui Bazac, până pe 15 aprilie se va face o evaluare a sistemului de sănătate, dar şi a situaţiei economice din România. Abia după acea dată se va decide dacă angajaţii din sistemul sanitar vor putea beneficia de drepturile prevăzute în acordul încheiat cu fosta conducere a Ministerului.

Liderii Sanitas spun că nu renunţă la solicitările lor dar că până pe 15 aprilie nu vor trece la acţiuni de protest.

În acordul semnat cu fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, se prevedea ca angajaţii din sistemul sanitar să primească majorări salariale de 10% în acest an, dar şi mai multe sporuri şi prime.

Liderii Sanitas au primit şi o veste bună de la ministrul Sănătăţii: siguranţa locurilor de muncă a oamenilor din sistem nu va fi afectată.

Reprezentanţii Ministerului şi cei ai Sanitas se vor întâlni lunar pentru a evalua situaţia din Sănătate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Ion Bazac sanitas
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close