Ministrul Sănătăţii, avertisment pe ultima sută de metri: Se cere aviz pentru amputarea legii antifumat

28 Dec 2016   •   16:33
Ministrul Sănătăţii, avertisment pe ultima sută de metri: Se cere aviz pentru amputarea legii antifumat Foto: Facebook

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, avertizează că în Parlament se urmărește deja modificarea legii care interzice fumatul în spatiile publice închise.

Ministrul acuza faptul ca mai multi membri PSD care conduc Comisia de Sănătate din Senat vor sa modifice aceasta lege, referindu-se la parlamentarii PSD drept „membri ai noului Partid Stat Dragnea”.

„La umbra respingerii premierului, oarece domni din Parlament au trecut deja la treabă.
Mâine, în Comisia pentru Drepturile Omului, se cere aviz pentru amputarea legii de interdicţie a fumatului în spaţiile publice închise.
Pentru reamintire, COMISIA DE SANATATE din Senat (!!!), condusă şi atunci şi acum de distinşi membri ai noului Partid Stat Dragnea (PSD) – parte dintre domniile lor chiar distinşi membri ai breslei medicale – au propus modificări care nu înseamnă altceva decât o SCHILODIRE a legii antifumat.
Ce s-a mai întâmplat între timp? Senatul a aprobat deja tacit modificarea legii aşa încât FUMATUL AR FI POSIBIL, PRACTIC, ÎN ORICE SPAŢIU ÎNCHIS.
Camera Deputaţilor este camera decizională.
Nicăieri nu este consacrat în vreo lege sau în Constituţie dreptul de a fuma, dar propunerea de modificare a legii tratează fumatul în spaţiile publice închise exact aşa.
Formă actuală a legii antifumat este doar unul dintre punctele care merită şi trebuie aparate de întreagă societate, împotriva intereselor industriei tutunului şi împotriva intereselor unor anumiţi membri ai Parlamentului”, a scris Vlad Voiculescu.

x close