Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii dă asigurări: În 2015, lucrurile vor arăta cu totul altfel

Ministrul Sănătăţii dă asigurări: În 2015, lucrurile vor arăta cu totul altfel

Ministrul Sănătăţii dă asigurări: În 2015, lucrurile vor arăta cu totul altfel
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    18 Iun 2014   •   10:31

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a fost invitat, miercuri, în cadrul emisiunii "Daily Income cu Adrian Măniuţiu", unde a vorbit despre problemele bolnăvicioase din sistemul medical, dar şi despre grevele angajaţilor din spitale care cer salarii mai mari.

"Încercăm să venim în ajutorul lor şi să remediem lucrurile acestea, dar nu se pot face peste noapte(...). În momentul de faţă, discutăm. Am făcut un grup de lucru din reprezentanţii ministerului, reprezentanţii medicilor şi am invitat şi reprezentanţii sindicatelor, pentru a avea o lege sustenabilă şi care să permită motivarea mult mai eficientă a corpului medical şi a cadrelor medicale", a spus ministrul.

"Cred că acest draft va putea fi lansat în dezbatere publică la finalul lunii viitoare. Îmi doresc ca această lege să intre în Parlament undeva în această toamnă", a adăugat el.

Potrivit ministrului, în 2015, lucrurile vor arăta cu totul altfel.

Totodată, Nicolae Bănicioiu a anunţat că din toamnă "vom avea o nouă listă de compensate".

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas încep în 23 iunie protestele şi până în 4 iulie vor picheta ministerele Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor, pentru a cere creşterea cu zece% a salariilor din sănătate şi asistenţă socială şi un contract colectiv de muncă în sectorul sanitar.

Potrivit ministrului Bănicioiu, "cererile medicilor sunt justificate".

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat duminică, în direct la Antena 3, că în zilele de 23, 24, 25, 30 iunie şi 1 iulie vor fi proteste la Ministerul Sănătăţii.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii.






×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close