x close

Ministrul Sănătăţii: Decizia de închidere a unor spitale a fost una bună

de Antena3.ro    |    27 Mar 2012   •   21:18
Ministrul Sănătăţii: Decizia de închidere a unor spitale a fost una bună 429 Foto: Intact Images

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, susţine că decizia de închidere a unor unităţi sanitare anul trecut a fost una bună, informează Mediafax. Potrivit ministrului Ritli banii care erau folosiţi pentru aceste unităţi au fost investiţi în creşterea performanţelor din alte spitale-67.html">spitale.
   
"A fost o decizie bună închiderea unor spitale-67.html">spitale anul trecut. Din economiile făcute s-a investit în alte spitale-67.html">spitale care sunt foarte performante. Dar să nu uităm nici descentralizarea, care a fost foarte benefică pentru sistemul sanitar", a afirmat, marţi, ministrul Sănătăţii, la Cernavodă.
   
Întrebat de jurnalişti dacă vor fi tăiate medicamente de pe listele de compenste, Ladislau Ritli a negat acest lucru şi a explicat că revizuirea pachetului de servicii medicale se referă la folosirea raţională a medicamentelor foarte scumpe şi la reducerea numărului de spitalizare-41610.html">spitalizare acolo unde este cazul.
   
"Nici un medicament nu va fi tăiat de pe listele compensate. Vor fi raţionalizate o serie de mecanisme prin care se ajunge la medicamente. Am făcut revizuirea pachetului de servicii care constă în accesibilitatea la medicamente şi mai ales la medicamentele foarte scumpe să fie raţională, să nu fie prescrise în afara indicaţiilor. Acesta este primul element, iar cel de-al doilea îl reprezintă reducerea numărului de zile de spitalizare-41610.html">spitalizare. Propunerile sunt pe site-ul ministerului, urmează o perioadă de dezbatere publică a acestui act normativ. Principiul este ca bolnavii să stea cât mai puţin în spital, să creăm servicii ambulatorii", a spus Ladislau Ritli.
   
Ministrul Sănătăţii a vizitat, marti după-amiază, spitalul din Cernavodă. El a fost încântat de ceea ce a întâlnit acolo şi a dat asigurări că Ministerul Sănătăţii va sprijini proiectele acestei unităţi medicale.
  

Citeşte mai multe despre:

spitale medicamente spitalizare bolnavi spital
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati