Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății, declarații exclusive la Antena 3 privind incidentul de la Spitalul Floreasca

Ministrul Sănătății, declarații exclusive la Antena 3 privind incidentul de la Spitalul Floreasca

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că incidentul deosebit de grav de la Spitalul Floreasca, unde o pacientă a fost arsă pe masa de operaţie, fiind acum în stare gravă cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, nu a fost raportat de conducerea unității medicale.

Ministrul Sănătății, declarații exclusive la Antena 3 privind incidentul de la Spitalul Floreasca
28 Dec 2019   •   18:18

”Din păcate spitalul nu a raportat niciodată acest incident grav. Am aflat vineri după-amiază și am trimis imediat echipe de la Direcția de Sănătate Publică București și o echipă de la Ministerul Sănătății”, a spus Costache.

Victor Costache a afirmat, în calitatea sa de medic chirurg, că pericolul unui astfel de accident, pe masa de operație, este minim dacă se respectă protocoalele.

”Pot să vă asigur că atunci când protocoalele sunt bine respectacte și instrumentele sunt folosite așa cum trebuie, aceste evenimente nu trebuie să se întâmple niciodată”, a spus ministrul Victor Costache.

”Pacienta fumega. Am stins flăcările cu o găleată de apă” 

O pacientă a fost arsă pe masa de operație, la Spitalul Floreasca din Capitală, într-un incident extrem de grav care s-a petrecut în data de 22 decembrie, însă abia acum a ieșit la iveală.

Potrivit surselor citate de Antena 3, femeia, care suferă de cancer, este acum în stare gravă, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului, după ce masa de operație s-a aprins în timpul manevrelor chirurgicale. Fiul pacientei confirmă incidentul, însă nu a dat detalii cu privire la cine se face responsabil de starea gravă în care se află acum mama lui.

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Victor Costache
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close