Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii, despre scandalul reţetelor false: Pacienţii au fost păcăliţi din cauza sistemului care nu a funcţionat

Ministrul Sănătăţii, despre scandalul reţetelor false: Pacienţii au fost păcăliţi din cauza sistemului care nu a funcţionat

Ministrul Sănătăţii, despre scandalul reţetelor false: Pacienţii au fost păcăliţi din cauza sistemului care nu a funcţionat
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Mai 2014   •   11:40

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, în ediţia de marţi a emisiunii "Se întâmplă în România", că ministerul pe care îl conduce desfăşoară cea mai amplă acţiune de control în spitalele din România, care are ca scop scoaterea din sistem a celor care îl prejudiciază.

Bănicioiu a comentat informaţiile apărute în presă cu privire la scandalul reţetelor false, arătând că el îi confirmă temerea că banii oricum insuficienţi din Sănătate erau cheltuiţi în mod fraudulos sau ineficient.

Trei medici de la Secţia Hematologie a Institutului Fundeni, vizaţi în dosarul reţetelor false

Ministrul a ţinut să le transmită pacienţilor că Ministerul Sănătăţii nu mai tolerează astfel de practici şi este mai hotărât ca niciodată să le pună capăt.

"Până acum, lucrurile erau posibile pentru că sistemul nu funcţiona. Aşa s-a ajuns la situaţia în care oamenii au fost păcăliţi şi pagubiţi".

Bănicioiu a subliniat că fraudare sistemului sanitar nu va mai fi posibilă după ce vor fi folosite dosarul electronic al pacientului şi cardul naţional de sănătate.
   
"Proiectul privind informatizarea sistemului de sănătate continuă, acum vorbim de implementarea dosarului electronic de sănătate, după care urmează cardul naţional şi, totodată, vor intra în sistemul electronic biletul de trimitere, concediul medical şi reţetele pentru medicamente cu regim special", a precizat ministrul Bănicioiu.

Procurorii şi poliţiştii au efectuat marţi dimineaţă, 26 de percheziţii în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, printre care şi la Spitalul Fundeni, fiind vizaţi 13 medici şi farmacişti suspectaţi că au emis reţete false pentru bolnavii de cancer, prejudiciul fiind de 3,5 milioane de euro.
   

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății retete false
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close