Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii: Doar două medicamente pentru bolnavii de cancer mai au probleme de aprovizionare

Ministrul Sănătăţii: Doar două medicamente pentru bolnavii de cancer mai au probleme de aprovizionare

Ministrul Sănătăţii: Doar două medicamente pentru bolnavii de cancer mai au probleme de aprovizionare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Iul 2012   •   23:27

Sistemul de sănătate înregistrează probleme de aprovizionare pentru doar două tipuri din cele 25 de medicamente incluse în programele naţionale pentru bolnavii de cancer, afirmă ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi,  potrivit Mediafax. Cepoi a mai spus că producătorii sunt de acord să furnizeze medicamentele, dar au nevoie de timp pentru a le produce.
   
Datele prezentate, luni seara, la sediul Guvernului, de către ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, relevă că din totalul celor 25 tipuri de medicamente, doar pentru şase tipuri au fost înregistrate probleme de aprovizionare, dintre care pentru patru tipuri situaţia a fost rezolvat prin intermediul Unifarm.
   
"Pentru celelalte două au avut loc discuţii, producătorii sunt de acord să le furnizeze, dar au nevoie de un anumit interval pentru a le produce", a adăugat Cepoi.
   
El a susţinut în acest context că datele furnizate de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer "nu sunt întocmai corecte".
   
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a solicitat, duminică, premierului Victor Ponta să finanţeze sistemul public de sănătate cel puţin la limita de avarie, atenţionând că altfel numărul deceselor va creşte tot mai mult, în condiţiile în care speranţa de viaţă a românilor este cu cinci ani mai mică decât a europenilor.
   


×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close