Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii: Iaşi şi Cluj, două judeţe care au "neapărată" nevoie de spitale regionale de urgenţă

Ministrul Sănătăţii: Iaşi şi Cluj, două judeţe care au "neapărată" nevoie de spitale regionale de urgenţă

Ministrul Sănătăţii: Iaşi şi Cluj, două judeţe care au "neapărată" nevoie de spitale regionale de urgenţă
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Mai 2012   •   23:08

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, vineri seară, că atât la Iaşi, cât şi la Cluj trebuie construite neapărat spitale regionale de urgenţă, întrucât ambele municipii au spitale împrăştiate prin tot oraşul, iar pacienţii sunt transportaţi de la o unitate medicală la alta, cu riscuri foarte mari, informează Mediafax.

Cepoi a făcut aceste declaraţii la Iaşi, în cadrul dezbaterii "Iaşiul - centru medical regional", organizată de USL, la care au fost prezenţi liderii locali ai PSD şi PNL, parlamentari ai celor formaţiuni, precum şi cadre medicale şi profesori universitari.
   
"Sunt două locuri în ţară, Iaşi şi Cluj, unde trebuie construite neapărat spitale de urgenţă. Ele au o structură medicală asemănătoare cu spitale împrăştiate în toate părţile. Nu poţi rezolva un caz concret, pentru că trebuie să transporţi pacientul de la un spital la altul, cu riscuri foarte mari. Numai Dumnezeu ştie câte vieţi s-au pierdut pe aceste drumuri", a afirmat Vasile Cepoi.
   
El a spus că există două soluţii de finanţare pentru construirea spitalelor regionale de urgenţă, acestea urmând a fi realizate fie de la bugetul de stat, fie prin fonduri structurale.
   
"Există şi o a treia variantă, cea a parteneriatului public-privat, însă această soluţie este din punctul meu de vedere discutabilă", a mai spus ministrul Sănătăţii.
   
Prezent la dezbatere, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a afirmat că la Iaşi spitalul regional de urgenţe ar putea fi construit la marginea municipiului, pe un teren de 17 hectare, situat în vecinătatea societăţii Antibiotice.
   
"Sperăm să se facă cât mai rapid un studiu de fezabilitate, apoi să pornim acest proiect", a afirmat Gheorghe Nichita.

×
Subiecte în articol: bolnavi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close