Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății, la 15 ore după incendiul de la Balș: "Vom construi spitale. Vom face un fond de investiții în spitale”

Ministrul Sănătății, la 15 ore după incendiul de la Balș: "Vom construi spitale. Vom face un fond de investiții în spitale”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a postat, vineri seara, un mesaj pe Facebook prin care anunță formarea unui fond important pentru investiții în spitale. El spune că ţara asta are nevoie de spitale noi, iar Guvernul şi coaliția de guvernare susţin acest demers. Anunțul vine la 15 ore după ce la Spitalul Matei Balș a avut loc un incediu în care 5 persoane au murit.

Ministrul Sănătății, la 15 ore după incendiul de la Balș: "Vom construi spitale. Vom face un fond de investiții în spitale”
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    29 Ian 2021   •   21:30

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță proiecte importante pentru sistemul medical din România motivând că spitalele noastre au 50 de ani sau peste iar medicina a evoluat enorm.

"România este, din păcate, țara în care în ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital public mare. Spitalele noastre au 50 de ani sau peste. Medicina a evoluat enorm în timpul ăsta.

Nu ne putem aștepta ca un soft IT de secol 21 să funcționeze fără probleme pe un computer 386 de anii 90. O astfel de așteptare nu e doar o naivitate, ci o inconștiență aproape criminală”, a spus Vlad Voiculescu pe Facebook.

El consideră că în ultimii patru ani s-a făcut munca ce trebuia făcută într-unul singur. Și asta nu pentru că nu au fost bani ci pentru că nu a avut cine.

"Am început în cele 7 luni petrecute în 2016 la MS (n.r Ministerul Sănătăţii) proiectele de spitale regionale. În ultimii patru ani s-a făcut munca ce trebuia făcută într-unul singur. Și asta nu pentru că nu au fost bani ci pentru că nu a avut cine. În țara asta s-au construit mall-uri, benzinării, clădiri de birouri, ba s-au construit și câteva spitale... dar private. Statul nu a fost în stare, pentru că cei care l-au condus au avut alte treburi sau alte interese.

Vlad Voiculescu: "Vom construi spitale”

Vom construi spitale .Vom crea în acest guvern condus de Florin Cîţu, cu sprijinul întregii coaliții, un fond important pentru investiții în spitale și o echipă direct responsabilă ca aceste spitale să devină realitate, să devină saloane curate, clădiri sigure.

Vom construi spitale. Țara asta are nevoie de spitale noi. Țara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de această dată nu va veni prin vorbe, ci prin fapte”, a mai spus ministrul Sănătăţii pe Facebook.

Anunțul lui Vlad Voiculescu a fost postat pe Facebook la 15 ore după ce Spitalul Matei Balș din București a luat foc. Cinci oameni au murit în urma incendiului.

Au fost identificate victimele de la Institutul "Matei Balş". Toţi cei decedaţi sunt din Capitală. Datele preliminare arată că au explodat două tuburi de oxigen

Este vorba despre 3 bărbaţi şi 2 femei, cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani. Corpurile acestora au fost transportate la Institutul Medico-Legal în vederea efectuării necropsiilor.

Reamintim, în urma incendiului, a cărui cauză nu a fost încă stabilită oficial, au fost găsite iniţial trei persoane carbonizate.

O a patra persoană scosă din flăcări a decedat, deși s-a încercat resuscitarea acesteia. Este vorba de o femeie de 80 de ani, transferată la Spitalul Floreasca după ce a suferit arsuri.

Ulterior, a fost găsit încă un cadavru ars într-o toaletă a corpului de clădire unde a izbucnit focul. Focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, conectaţi la instalaţia de oxigen.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close