Antena 3 Actualitate Ministrul Sănătăţii laudă sistemul, după ce Elena Băsescu a născut la Spitalul Universitar

Ministrul Sănătăţii laudă sistemul, după ce Elena Băsescu a născut la Spitalul Universitar

de G.S.    |    01 Sep 2013   •   12:02
Ministrul Sănătăţii laudă sistemul, după ce Elena Băsescu a născut la Spitalul Universitar
Sursa foto: Foto: Agerpres
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, duminică, la şcola de vară a PNL, răspunzând unei întrebări legate de faptul că fiica şefului statului, Elena Băsescu, a ales să nască într-un spital de stat, că sistemul sanitar românesc este capabil să asigure, azi, orice fel de naştere.
"Sistemul sanitar românesc este un sistem care poate asigura toate serviciile medicale pe care cetăţenii români le doresc sau de care cetăţenii români au nevoie. Sistemul sanitar românesc astăzi este capabil să asigure orice fel de naştere pentru orice fel de copil, inclusiv prematuri. Ştiţi foarte bine că avem multe maternităţi modernizate, avem multe altele în lucru pentru modrnizare, care pot oferi condiţii normale oricărui cetăţean", a spus Nicolăescu, conform Mediafax.
El a precizat că nu a fost informat despre faptul că Elena Băsescu a ajuns de urgenţă la spital. "V-aş întreba de ce să fiu informat? Nu ştiu (de pregătiri speciale, n.r.) nu e problema mea. Avem manageri de spitale, de secţii. Probabil, ca fiecare pacient, a avut un medic cu care s-a consultat toată perioada sarcinii, şi-a programat când a avut nevoie să nască, deci mi se par lucruri absolut fireşti. Şi orice femeie responsabilă are grijă şi de ea şi de copilul pe care îl va aduce pe lume. Deci nu sunt lucruri ieşite din comun, sunt lucruri absolut normale", a spus Nicolăescu.
Întrebat dacă există un protocol special, fiind vorba de fiica şefului statului, care să prevadă şi pregătirea unui spital de rezervă şi dacă au existat astfel de pregătiri la spitalul Polizu, Nicolăescu a răspuns: "Un asemenea protocol nu există".
Fiica cea mică a preşedintelui Băsescu, eurodeputatul PDL Elena Băsescu, a născut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o fetiţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, în prezent atât mama, cât şi copilul fiind în stare bună.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close