Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii: Nu există nicio criză a medicamentelor. Ea este falsă şi artificială

Ministrul Sănătăţii: Nu există nicio criză a medicamentelor. Ea este falsă şi artificială

Ministrul Sănătăţii: Nu există nicio criză a medicamentelor. Ea este falsă şi artificială
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    29 Feb 2012   •   15:47

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, susţine că nu există o criză a medicamentelor şi dă vina pe managerii spitalelor pentru lipsa de medicamente.

Ritli a declarat că există alternative la tratamentul cu morfină şi nu înţelege de ce medicii nu au informat corect bolnavii. Ministrul dă vina şi pe firma producătoare de morfină, care s-a retras de pe piaţă fără să anunţe ministerul cu două luni înainte.

Pentru lipsa de medicamente din spitale, oficialii de la Bucureşti acuză şefii unităţilor medicale de incompetenţă.

"Sunt spitale care spun că nu au analgezice, şi nu au pentru că nu au comandat, nu s-au aprovizionat. Unele vin de la CAS, în unele spitale există deficit managerial", a spus ministrul Sănătăţii.

Criza de morfină n-a existat, de fapt, este de părere ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.

"Niciun bolnav nu trebuie să sufere de durere din cauza medicamentelor scos de pe piaţă. Există alternative la durere. Practicienii ştiu asta, nu ştiu de ce n-au fost informaţi bolnavii. Considerăm că această criză a fost falsă şi artificială", a mai precizat Ritli.

Vinovată ar fi şi firma producătoare de morfină care nu a anunţat că o să-şi retragă medicamentul de pe piaţă cu cel puţin două luni înainte.

În timp ce ministerul caută justificări şi soluţii, pacienţii bolnavi de cancer aşteaptă de săptămâni întregi să se trateze. Este şi cazul spitalului de urgenţă din Craiova.

Deşi ministrul Sănătăţii susţine că problema morfinei a fost superficială, în spitale, realitatea este alta. Pe secţia de oncologie a Spitalului de Urgenţă Craiova nu mai sunt tablete de două săptămâni, iar stocul de fiole mai ajunge pentru cel mult o lună.




×
Subiecte în articol: ritli ladislau Ministrul Sanatatii
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close