Antena 3 Actualitate Ministrul sănătăţii: Număr record de victime într-o singură zi din cauza frigului

Ministrul sănătăţii: Număr record de victime într-o singură zi din cauza frigului

de Antena3.ro    |    11 Feb 2012   •   23:47
Ministrul sănătăţii: Număr record de victime într-o singură zi din cauza frigului
Sursa foto: Foto: imgisland.com

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a declarat, sâmbătă, la Oradea, că în cursul zilei de vineri s-a înregistrat un număr record de victime din cauza fenomenelor meteo, 13 persoane fiind răpuse de temperaturile extrem de scăzute, informează Agerpres.
   
"Doctorul Cepoi, care se află în locul dr. Arafat, plecat în străinătate, a raportat ieri un număr record de victime, 13, în total fiind în jur de 30 persoane. Sper să nu mai fie nici una. Trebuie să analizăm să vedem dacă sunt legate numai de frig, de neglijenţă sau de altceva. Situaţia dramatică din nord-estul ţării se menţine mai departe; ştiu că autorităţile Ministerului de interne, în colaborare cu noi, cu Sistemul de urgenţă, sunt la datorie. Din păcate, nu putem reacţiona uneori la timp", a declarat, în conferinţă de presă, dr. Ritli.
   
El subliniat că autorităţile îşi fac datoria dar că se acţionează cu mare dificultate în cazurile extreme, fiind vorba de nişte situaţii cu care autorităţile nu s-au mai întâlnit şi nici nu le-au anticipat.
   
"Noi nici nu ne putem imagina pentru că în zona noastră nu s-au mai întâmplat astfel de fenomene meteorologice,  case întregi acoperite de zăpadă. Se manifestă foarte multă solidaritare umană, nu numai din partea personalului medical sau care trebuie să intervină în mod oficial, ci şi din partea populaţiei au venit multe manifestări pozitive", a mai afirmat ministrul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close