Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii şi furnizorii de medicamente se întâlnesc pentru a stabili un nou calcul al preţurilor

Ministrul Sănătăţii şi furnizorii de medicamente se întâlnesc pentru a stabili un nou calcul al preţurilor

Ministrul Sănătăţii şi furnizorii de medicamente se întâlnesc pentru a stabili un nou calcul al preţurilor
Sursa foto: Medicamente
22 Ian 2009   •   09:20

Furnizorii de medicamente se întâlnesc, joi, cu ministrul Sănătăţii, pentru a pune la punct un nou calcul al preţurilor la medicamentele din import. Întâlnirea are loc în contextul în care, din unele unităţi medicale au început să lipsească medicamente, iar la altele, stocurile sunt pe terminate.
Multe farmacii din ţară au rămas fără insulină şi medicamente pentru bolile cardiace şi psihice, după mai multe săptămâni în care unii distribuitori au sistat livrările din cauza deprecierii cursului leu-euro.
"În momentul de faţă în toate farmaciile din Romania au început să lipsească o serie din medicamentele de import", a declarat Clara Popescu, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor.
Distribuitorii de medicamente susţin că, în actualele condiţii, pierd foarte mulţi bani deoarece preţul medicamentelor a fost fixat de Ministerul Sănătăţii la un curs de 3,63 de lei pentru un euro, în timp ce acum un euro valorează 4,3 lei.
Situaţia este mai gravă în spitale. Acolo, se facturează la un curs şi mai mic - de 3,2, valabil pentru primăvara lui 2007. În această situaţie, farmaciştii se tem că vor termina şi stocurile pe care le mai au.
Înainte de începerea întâlnirii de joi, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat că preţurile medicamentelor nu vor fi mărite, ci dimpotrivă. Potrivit acestuia, astfel de întâlniri vor avea loc ori de câte ori va fi nevoie, astfel încât să fie puse în aplicare prevederile.
Ion Bazac a mai precizat că un acord pe această temă ar putea fi semnat până la sfârşitul lunii.

Antena 3

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close