Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii: Sistemul sanitar este plin de oameni care taie frunze la câini şi cer şpagă

Ministrul Sănătăţii: Sistemul sanitar este plin de oameni care taie frunze la câini şi cer şpagă

Ministrul Sănătăţii: Sistemul sanitar este plin de oameni care taie frunze la câini şi cer şpagă
Sursa foto: Foto: www.askedweb.com
21 Mar 2013   •   14:13
În sistemul sanitar este o armată de oameni care taie frunză la câini şi cer şpagă. Această declaraţie dură a fost făcută chiar de către ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Ministrul a declarat joi, în cadrul unei conferinţe organizate de Mediafax, că trebuie reorganizat aparatul birocratic al sistemului sanitar.

Ministrul Eugen Nicolăescu a spus că sistemul sanitar lucrează "nefericit" în birocraţie şi a criticat activitatea caselor de sănătate care cer inutil unele acte doveditoare ale calităţii de asigurat, când legea "zice exact cine nu e asigurat".

"Întrebaţi managerii de spitale cu ce se confruntă în relaţia cu casele. (...) De ce micul de familie se duce în fiecare an să-şi contracteze serviciile de sănătate, el fiind în contract de ani de zile, şi la fiecare contractare i se cere un maldăr de hârtii. De ce? Ca acei oameni care ocupă locuri acolo să justifice că au de lucru. Încerc să vă spun cât de nefericit lucrează acest sistem", a spus Eugen Nicolăescu la conferinţa Talks about Health Reform, cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014".

Potrivit ministrului Sănătăţii, sistemul sanitar este "mare consumator de resurse financiare" şi că ar trebui "să lucreze pentru cetăţean, nu pentru autosusţinerea lui".

"Poate afirmaţiile mele sunt foarte tari, pentru unii neîndreptăţite, dar sunt şi o armată de oameni care taie frunză la câini, care cer bani, cer şpagă, cer atenţii. Ştiti aceste lucruri, asta este ţara în care trăim, dar trebuie să le lăsăm aşa la infinit?", a mai declarat Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că nu a vrut sa supere pe nimeni, ci a vrut să iasă în evidenţă mesajul că "puţinii bani - că sunt puţini - pe care îi avem, dacă şi pe aceia îi irosim, nu avem de ce să mai stăm aici, putem să plecăm acasă".









×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close