Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății, vizită-surpriză la Spitalul Floreasca. Care este starea femeii-jandarm bătută cu bestialitate

Ministrul Sănătății, vizită-surpriză la Spitalul Floreasca. Care este starea femeii-jandarm bătută cu bestialitate

Ministrul Sănătății, vizită-surpriză la Spitalul Floreasca. Care este starea femeii-jandarm bătută cu bestialitate
11 Aug 2018   •   14:30

Femeia jandarm care a fost agresată, vineri seara, la mitingul din Piaţa Victoriei nu are fractură cervicală, ci un hematom şi se simte bine, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după ce a vizitat pacienţii internaţi la Spitalul Floreasca.

"Nu este ruptură de coloană cervicală, este bine, s-a ridicat din pat, a comunicat, aşteaptă să meargă la serviciu. (...) Am văzut imaginile, dar ea este foarte bine fizic. Nu mi-a venit să cred, mă aşteptam la cu totul şi cu totul altceva. (...) Are un hematom, nu este o fractură de coloană cervicală. Nu este la terapie intensivă, este pe secţia de chirurgie", a precizat Pintea.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că a stat de vorbă cu toate cele cinci persoane care au avut de suferit la mitingul de vineri seara şi sunt internate la Spitalul Floreasca.

"Sunt cinci persoane internate în acest moment în Spitalul Floreasca, toate se simt foarte bine, atât cât poate fi bine după un moment de şoc, dar nu au viaţa pusă în pericol, nu sunt internaţi în terapie intensivă. Comunică, trei dintre ei chiar ar putea fi externaţi, dar este bine să rămână până luni în spital. (...) Am stat de vorbă şi cu cei doi colegi ai ei (ai femeii jandarm - n.r.), apoi cu o domnişoară de 29 ani care are o plagă la picior, din fericire şi ea este bine, era pansată, probabil cu o arsură. Apoi am vorbit cu un băiat de 37 ani care avea un cartuş sau proiectil în picior. Şi l-a extras singur. Toţi cinci sunt bine", a menţionat Sorina Pintea.

Ea a precizat că toate spitalele din Capitală sunt pregătite să facă faţă pe perioada mitingurilor.

"Întotdeauna când este anunţat un miting de proporţii, indiferent cine îl anunţă, spitalele sunt pregătite, mai ales cele care asigură urgenţa, sunt chemaţi şi medici de acasă dacă este cazul", a explicat ministrul.

Ea a spus că toate cadrele medicale au fost lăsate să intre în mulţime şi să acorde primul ajutor răniţilor.

La Spitalul Floreasca a ajuns şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Update 12.49: Noi imagini ale incidentului au apărut pe rețelele de socializare și se vede clar cum o parte dintre protestatari încercau să îi apere pe cei doi jandarmi și să îi tempereze pe manifestanții violenți, în timp ce aceștia din urmă loveau fără milă în jandarmii căzuți la pământ

Update 11.25: Tânăra are 23 de ani, nu 20, așa cum s-a anunțat inițial.

Update 10.05: După imaginile de coșmar de vineri seară vin și vești mai bune. Femeia-jandarm nu a suferit o fractură de coloană cervicală, așa cum s-a estimat la început. Tânăra a suferit însă multiple traumatisme și rămâne internată în spital.

Este încă un jandarm, în stare mai gravă, cu un traumatism la coloană, potrivit surselor Antena 3.

Știrea inițială

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a făcut mai multe precizări despre femeia-jandarm care, în urma violențelor, poate rămâne paralizată.

”Avem o colegă care a fost bătută cu bestialitate. La acest moment, are o suspiciune serioasă de ruptură de coloană cervicală, cu riscul de a rămâne paralizată. Aproape că sunt bulversat de ce am văzut. Mi-a fost greu să privesc imaginile acelea. Nu încerc să emoționez pe nimeni, dar vă transmit un sentiment absolut uman și firesc”, a zis Marius Militaru la un post de televiziune.

”Oamenii de la un fast-food din apropierea Pieței Victoriei au avut un apel pe 112 și au cerut intervenția pentru că se devastau vitrinele. Într-o primă intervenție, au fost colegii noștri de la Poliție, dar au fost atacați de niște huligani. Apoi a fost trimis  un dispozitiv de jandarmi în care se afla și colega noastră, sergent major, de 20 de ani. Se ataca din foarte multe locuri. A fost scoasă în viață de acolo datorită colegilor noștri”, a mai spus Marius Militaru.

 

×
Subiecte în articol: batuta jandarm femeie protest diaspora
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close